Európai Innovatív Tanítási Díj 2023 – Kövesse az eseményt egyenesen Brüsszelből!

2023.11.21.

Hír | Szakképzés, Köznevelés

Idén két magyar projekt nyert Európai Innovatív Tanítási Díjat. Az Európa-szerte összesen 93 elismerésben részesült projektet egy nemzetközi esemény keretében ünneplik november 23-án és 24-én Brüsszelben.

Az Európai Innovatív Tanítási Díj bevezetése az Európai Oktatási Térség 2025-ig tervezett megvalósításának része, mellyel az Európai Bizottság az oktatás állandóan változó világában reflektorfénybe helyezi az Erasmus+ projektekben megjelenő innovatív tanítási és tanulási gyakorlatokat, és elismerésben részesíti a tanárok és köznevelési intézmények munkáját.

Két magyar Erasmus+ projektet díjaztak idén

Az idei év központi témája az „Oktatás és innováció” volt, amely a Készségek Európai Évéhez kapcsolódik. A meghatározott témán és a projekteken keresztül a kortárs oktatási rendszerekben alkalmazott vagy még bevezetés alatt álló újító technológiákat mutatják be. Az Európa-szerte összesen 93 idei Európai Innovatív Tanítási Díjat nyert projekt közül kettő magyar megvalósítóval is találkozhatunk: a CAM Consulting Kft. és az XTALIN Mérnöki Tervező Kft. részesült az elismerésben.

A C-EVIL: Képzés az elektromos autók töltőiről partnerségi projekt a CAM Consulting Kft. vezetésével valósult meg, akik kiemelten foglalkoznak a megújuló energiaforrásokkal, a klímaváltozással, a fenntarthatósággal, az innovációval és az elektromobilitással. A C-EVIL projekt keretében egy négy modulból álló képzést és e-learning platformot hoztak létre elsősorban a villamossági szakemberek, illetve az ezen a területen tanulók számára az elektromos autók töltőiről. A képzési anyagokon kívül egyéb segédanyagok is rendelkezésre állnak, amelyek alkalmasak osztálytermi használatra, illetve az önálló tanulást is segítik.

 

A Kristálytiszta elektronika tananyagokat az XTALIN Mérnöki Tervező Kft., négy középiskola és a velük együtt dolgozó elektronikai szakemberek készítik. Olyan gyakorlatias elektronikai tananyagokat hoznak létre, melyekkel hatékonyan elsajátítható az elektronikai tervezés alapjai, a matematikai és fizikai alapoktól kezdve, fontosabb műszerek és alapvető alkatrészek használatán át, egészen a mikrovezérlők programozásáig. A mottójuk az, hogy a Kristálytiszta elektronikát kellő szorgalommal használva, bárkiből könnyen elektronikai szakember válhat.

Nemzetközi esemény Brüsszelben online is!

93 Európai Innovatív Tanítási Díjat nyert projekt képviselője utazik Brüsszelbe november 23-án, hogy a két napig tartó esemény keretében együtt ünnepeljék és megismerhessék az elismerésben részesült projekteket. A november 24-ei előadásokba a nézők is betekintést nyerhetnek: 14:30-tól online közvetítik az eseményt az Európai Bizottság EITA oldalán. A CAM Consulting Kft. projektjét is bemutató szekció 16:15-kor kezdődik, de izgalmas beszélgetések és előadások várják az online bekapcsolódó résztvevőket egész délután.

A közösségi médiában az Erasmus+ tanárok Facebook oldalt érdemes figyelni, hiszen itt a kiutazó magyar projektkoordinátorok beszámolóit és fotóit is megosztjuk.

Kövesse az élő közvetítést a november 24-ei előadásokról az Európai Bizottság oldalán!

_

Utolsó módosítás: 2023.11.27.