Elindult a Pannónia Ösztöndíjprogram honlapja!

2024.01.17.

Hír | Felsőoktatás

A felsőoktatási intézmények mellett a hallgatók és oktatók is tájékoztatást kaphatnak a nemzetközi mobilitási programról.

Idén januárban zajlik a Pannónia Ösztöndíjprogram első intézményi pályázási időszaka, ami rövid és hosszú távú mobilitások formájában biztosít lehetőséget az egyetemek hallgatói, oktatói és munkatársai számára, hogy támogatott keretek között tanuljanak, kutassanak, oktassanak, vagy szakmai gyakorlatot teljesítsenek külföldön. A Pannónia Ösztöndíjprogram keretében a világ szinte bármely országába el lehet jutni ösztöndíjtámogatással, a Kiválósági ösztöndíjat elnyerő, kiemelkedően teljesítő hallgatók pedig a világ legjobb egyetemeire is eljuthatnak a programmal.

A program hivatalos honlapja, a pannoniaosztondij.hu minden célcsoport számára részletes információkkal szolgál.
Az Intézményi pályázatok menüpontra kattintva az arra jogosult magyarországi felsőoktatási intézmények megtudhatják, hogyan és milyen tevékenységekre tudnak pályázatot benyújtani, valamint elérik az ehhez szükséges dokumentumokat. Az Egyéni pályázatok menü alatt pedig az egyetemek hallgatói, oktatói és munkatársai ismerhetik meg, milyen ösztöndíjakat kínál számukra a program. A programmal kapcsolatos legfrissebb hírek és aktualitások is megtalálhatók a felületen, amely a közeljövőben tovább bővül többek között részletes angol nyelvű tájékoztatóval - amelyből a potenciális külföldi partnerintézmények is tájékozódhatnak a programmal kapcsolatban-, illetve a kommunikációs kampányokhoz felhasználható kreatív anyagokkal.

2024. január 15-től január 29. éjfélig tart az intézményi pályázási időszak, amire az arra jogosult felsőoktatási intézmények nyújthatják be pályázataikat a Tempus Közalapítvány felé. A sikeresen pályázó intézmények hallgatói, oktatói és munkatársai várhatóan tavasszal pályázhatnak saját intézményüknél az idén ősszel megvalósuló külföldi mobilitásokra.

További információk a pannoniaosztondij.hu oldalon érhetőek el.

Utolsó módosítás: 2024.01.25.