Felhívás pályázati értékelő szakemberek részére

2024.01.22.

Pályázat | Sport, Ifjúság, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Köznevelés, Felsőoktatás

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet a közalapítvány által kezelt pályázatok bírálatában való részvételre a köznevelés, felsőoktatás, felnőtt tanulás, szakképzés, ifjúság, sport területek valamelyikén dolgozó, tapasztalt szakemberek részére.

A pályázaton olyan magánszemély vehet részt, aki

 • legalább B2-es szintű, aktív olvasás- és íráskészséggel rendelkezik angol nyelvből (az egyes feladatokra való felkérések kapcsán előnyt jelent további EU nyelv(ek) legalább B2 szintű ismerete),
 • a pályázat beadásakor elfogadja a szakértőkre vonatkozó jogokat és kötelezettségeket.

Szakértői feladatok

Felkéréskor az alábbi feladatok merülhetnek fel, a szakértői felkérés a feladatok valamelyikére vagy akár mindegyikére vonatkozhat, a szakértői feladatok köre szakterületenként eltérhet:

 • Pályázat értékelés: magyar vagy idegen nyelven benyújtott pályázati anyagok előre meghatározott szempontok szerinti objektív értékelése feszített menetrenddel. Ez jellemzően online értékelési felületen történő munkavégzést jelent, a pályázatok is online olvashatók. Szakismeretek mellett online elérhetőség és technikai készségek is szükségesek a feladat elvégzéséhez. Az Erasmus+ program esetében összetett angol nyelvű háttérdokumentáció megismerése is elvárás. A pályázatok értékelése előtt felkészítőn való részvétel előírás lehet!
 • Időközi / részbeszámoló értékelés: pályázók által benyújtott időközi tartalmi beszámoló szakmai értékelése. A pályázati program és a benyújtott pályázat anyagának ismerete a feladat részét képezi.
 • Záróbeszámoló értékelés: a pályázók által benyújtott záróbeszámoló szakmai értékelése, jellemzően projektek esetében.
 • Preventív monitoring: a szakmai tervek és menetrendnek alapos és átfogó átvilágítása támogatott projektek indulása előtt. A pályázati program valamint a benyújtott pályázat részletes megismerése előfeltétel. A feladat lényege a szakmai kockázatok azonosítása és egyeztetése az irodával. Részletes és írásos szakmai vélemény alkotása és elkészítése feszített menetrenddel.
 • Monitoring látogatás: személyes részvétel e feladattípus vállalása esetén kötelező. A látogatást megelőzően a pályázati program és a projekt részletes megismerése előfeltétel. Csak szakmai feladatot jelent, pénzügyi ellenőrzés, áttekintés nem része a megbízásnak.

A pályázat benyújtása

Pályázatot benyújtani a szakertoi.tpf.hu oldalon elérhető online pályázati űrlap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével lehet. Hiánypótlásra nincs lehetőség, a hiányos pályázatok formai hiba miatt automatikusan elutasításra kerülnek.

A pályázathoz kötelezően csatolandó mellékletek:

 • Szakmai önéletrajz, lehetőleg Europass formátumban, mely az europass.hu/europass-oneletrajz oldalon elkészíthető.
 • A pályázó aláírásával ellátott nyilatkozat a megadott adatok hitelességéről, valamint a jogok és kötelezettségek elfogadásáról. (Az űrlap a pályázati felületen elérhető.) 

Kérjük, pályázatában tanulmányainak és szakmai tevékenységének bemutatásával támassza alá, hogy valóban szakértője a megjelölt szakterületnek. A pályázatok bírálata során a pályázati anyagban bemutatott releváns szakmai tapasztalatot, és a pályázatok értékeléséhez szükséges szakmai tapasztalatot vizsgáljuk. A szakterületekhez kapcsolódó sajátosságok és elvárások a felhívás végén olvashatók.

A szakértői pályázatok elfogadásáról, illetve elutasításáról a Tempus Közalapítvány Kuratóriuma dönt.

A sikeres pályázat a szakértői adatbázisba történő felvételre szól, 3 évre. A nyertes státusz nem jelent azonnali megbízást, azok eseti jellegűek.

Pályázatot benyújtani folyamatosan lehet, a pályázatok bírálata az alábbi technikai jellegű határidők után történik:

 • 1. forduló határideje: 2024. május 16. csütörtök 23:59 óra
 • 2. forduló határideje: 2024. november 14. csütörtök 23:59 óra  

A pályázati űrlap és a formai követelmények ellenőrző listájának elérhetősége: szakertoi.tpf.hu

A pályázattal kapcsolatos szakmai és technikai információ kérhető a szakertok@tpf.hu címen. Pályázattal kapcsolatosan felmerülő technikai probléma esetén legkésőbb az adott forduló határideje napján 17:00 óráig fogadunk megkereséseket a megadott e-mail címen.

A pályázati felhívás letöltése (PDF)

Utolsó módosítás: 2024.01.25.