Felhívás volt önkénteseknek – legyél te is ESC Alumni Agent!

2024.04.04.

Hír | Ifjúság

Szeretnéd felidézni az ESC önkéntes tapasztalataidat és enyhíteni a nosztalgiád? Megosztani élményeidet másokkal, akiket szintén lázba hoz az önkénteskedés? Úgy érzed, lelkesíteni tudnál egy fiatalokból álló, szuper közösséget?

Mi az az ESC Alumni hálózat?

Az ESC Alumni hálózat célja egy platform biztosítása, ahol élményeket, személyes történeteket és tapasztalatokat lehet megosztani, ahol helyi önkénteskedésre, új lehetőségekre lehet bukkanni, és ami segít a hosszú távú önkéntes projekt utáni visszailleszkedésben, hogy az otthoni közegbe való visszacsöppenés minél könnyebb legyen. Szeretnénk felpezsdíteni ezt a közösséget olyan tagokkal, akik egyéni vagy csoportos önkéntes Európai Szolidaritási Testület (ESC) projektben vettek részt. Az ESC Alumni hálózat lelkét alkotják az Alumni Agent önkéntesek - legyél az egyikük te is!

Mi lenne a feladat?

Az ESC Alumni hálózat revitalizálásához keresünk úgynevezett Alumni Agent önkénteseket, akik egy szuper csapatot alkotva fognak szervezni közösségépítő programokat, piknikeket, élménybeszámolós eseményeket, egyéb kulturális rendezvényeket, tanulási lehetőségeket, workshopokat. Ezek rendszerint esti vagy fél/egynapos, személyes programok lesznek, elsősorban budapesti helyszíneken, de persze a részleteket veletek együtt fogjuk kitalálni.

Azért, hogy mindez létrejöjjön, három önkéntes csapat létrehozása szükséges. 2024-ben három fázist tervezünk, tavasszal az Alumni Agent önkéntesek toborzását, nyáron a csapatépítést, ősszel az első rendezvények, programok megszervezését.

Az önkéntes csapatok:

 • működés és belső kommunikáció (új Alumnik és Alumni Agent önkéntesek bevonása, belső kommunikáció és működési folyamatok koordinálása, közösségépítés támogatása)
 • külső kommunikáció (az ESC önkéntes lehetőségek népszerűsítése, grafikai design és promóciós feladatok, tartalomgyártás közösségi felületekre)
 • rendezvényszervezés (a programok előkészítése, meghirdetése, egyéb szervezési feladatok, megvalósítás és nyomonkövetés)

JELENTKEZEM!

Hibrid Info Session hezitálóknak!

Érdekesnek találod a felhívást, de vannak benned kételyek, hogy belefér-e neked, vagy csak többet szeretnél hallani egy-egy aspektusáról? Gyere el információs alkalmak egyikére, és tedd fel kérdéseidet!

Időpontok:

 • május 2. (csütörtök) 18:00-19:00  
 • május 6. (hétfő) 09:00-10:00  

Helyszín:

Személyesen: Egyesek Ifjúsági Egyesület iroda (1132 Budapest, Visegrádi utca 52/A.A személyes részvételi igényedet ezeknél a Facebook eseményeknél tudod jelezni: 

Online az alábbi linkeken keresztül: 

Kik vannak a projekt mögött?

Az ESC Alumni hálózat felpezsdítése egy együttműködési projekt a Tempus Közalapítvány és az Egyesek Ifjúsági Egyesület között. A Tempus Közalapítvány, az Európai Szolidaritási Testület magyarországi nemzeti irodája, a program megvalósításáért felelős szervezet. Az Egyesek Ifjúsági Egyesület egy aktív fiatalokból és fiatal szakemberekből álló közösség, akik képzéseket és önkéntes programokat szerveznek azzal a céllal, hogy a fiatalok megismerjék saját erőforrásaikat és azokat tudatosan használják személyes és szakmai életük kiteljesítésére.

Mivel járulhatok hozzá a projekthez?

Hiszünk abban, hogy szuper és minőségi projektekhez odafigyelés, szenvedély és megfelelő rászánt idő kell. Ezért az alábbiakat szeretnénk kérni tőled:

 • elköteleződés minimum egy évre,
 • havi 3-4 nap önkéntes segítség,
 • részvétel tréningeken, csapatépítő tevékenységeken és találkozókon,
 • együttműködés a többi Alumni Agent önkéntessel, a Tempus és az Egyesek mentoraival,
 • lelkes hozzáállás és proaktivitás.

Az önkéntes feladatok ellátása főleg online végezhető, de mivel sok személyes találkozót, programot is szervezünk majd, szükséges, hogy az Alumni Agent önkéntesek Magyarországon tartózkodjanak önkéntes tevékenységük alatt.

Miért jó ez nekem? Mi lesz az eredménye a munkámnak?

A megújuló ESC Alumni hálózat tagjaként lehetőséged lesz arra, hogy:

 • megoszd tapasztalataidat az önkéntességgel kapcsolatban,
 • enyhítsd a nemrég hazatért ESC önkéntesek visszailleszkedési nehézségeit,
 • aktív maradj a szociális szférában, segítsd szolidaritási projektek megvalósítását,
 • kapcsolatot építs szakemberekkel és ifjúsági segítőkkel,
 • gazdagítsd ismereteidet, fejleszd szakmai utad (kérésre önkéntes bizonyítványt állítunk ki),
 • részt vegyél programok szervezésében (ESC Alumni meetupok, kirándulások)
 • … és természetesen, találkozz sok jófej, laza, hozzád hasonlóan kíváncsi emberrel és nagyszerűen érezd magad!

Hogyan jelentkezhetek?

Amennyiben úgy érzed, készen állsz, hogy jelentkezz ESC Alumni Agent önkéntesnek, töltsd ki a jelentkezési lapot május 8-ig!
Kérdés esetén írj nekünk a következő e-mail címre: escalumni@egyesek.hu.

 

Ez a cikk eredetileg a szolidaritasitestulet.hu weboldalon jelent meg.

Utolsó módosítás: 2024.04.30.