Erasmus+ és fenntarthatóság: zöld projektek gyűjteménye

2024.03.05.

Kiadvány | Ifjúság

A kiadvány tizenkettő, az Európai Unió különböző országaiban megvalósult, fenntarthatóságot és az éghajlatváltozást témájául választó Erasmus+ és ESC projektet mutat be.

Az Erasmus+ program fontos eszköz az éghajlatváltozással és a fenntartható fejlődés támogatásával kapcsolatos ismeretek, készségek és attitűdök Európai Unión belüli és azon kívüli kialakításában. A környezetvédelem és a globális felmelegedés elleni küzdelem a program egyik horizontális prioritása. 

A 2023-ban létrejött, a francia Erasmus+ Nemzeti Iroda részeként működő SALTO Green iroda feladata az Erasmus+ és ESC projektek minőségének és hatásának javítása, kimondottan a fenntarthatóságra és az éghajlatváltozás elleni küzdelemre összpontosítva. A franciaországi Bordeauxban működő iroda első kiadványa tizenkettő, az Európai Unió különböző országaiban megvalósult, fenntarthatóságot és az éghajlatváltozást témájául választó Erasmus+ és ESC projektet mutat be az érdeklődőknek egy-egy oldalban, QR-kódok segítségével pedig lehetőséget nyújt az inspiráló projektek részletesebb megismeréséhez.

Lapozzon bele a zöld projektek gyűjteményébe online!

Utolsó módosítás: 2024.04.15.