Stipendium Hungaricum 10 Konferencia

2024.05.23.

Rendezvény | Felsőoktatás

A program 10 éves fennállására szervezett eseménysorozat hivatalos zárórendezvényére várják a felsőoktatási oktatókat és vezetőket, valamint a nemzetköziesedés területével foglalkozó munkatársakat.

2024. június 5-én a Stipendium Hungaricum Program 10 éves fennállására szervezett programsorozat hivatalos zárásaként, a Tempus Közalapítvány Study in Hungary Igazgatósága konferenciát szervez. A rendezvény fórumot ad a változó tanulási környezet, a nemzetköziesítés és a minőségfejlesztés nemzetközi trendjeinek és a hazai intézményi jó gyakorlatainak megismerésére plenáris előadások, kerekasztal-beszélgetés, interaktív szekciók és poszterkiállítás formájában.

Időpont: 2024.06.05. 10:00 - 16:30
Helyszín: Budapest, Danubius Hotel Helia (1133 Budapest, Kárpát u. 62-64)

A konferencia témája

Magyarország célja, hogy nemzetközileg versenyképes felsőoktatási rendszert működtessen, amely választ ad a társadalmi kihívásokra, és támogatja az ország gazdasági sikerességét. A felsőoktatás minőségi fejlesztéséhez és nemzetköziesítéséhez - az idegen nyelvű képzési programkínálat kialakítása mellett - elengedhetetlen a tanulási környezet folyamatos fejlesztése is, amely a hallgatók és a munkaerőpiac részéről is elvárás. Fontos, hogy a tanulási környezet tartalmában és módszertanában megfeleljen a heterogén képzési háttérrel érkező hallgatók elvárásainak és tapasztalatainak, és építsen is erre a színes és gazdag hallgatói háttérre.

A nemzetközi hallgatók körében végzett véleményfelmérések azt mutatják, hogy a hallgatói elégedettséghez a tanulási környezet számos eleme hozzájárul, mint például a hallgatói szolgáltatások, a lakhatás minősége vagy az integráció. Ugyanakkor a felsőoktatási intézményről és magyarországi tanulmányairól alkotott véleményükben elsődlegesen a tanulási lehetőségek a meghatározóak.

A konferencián áttekintjük, hogy milyen tartalmi és módszertani fejlesztések szükségesek ahhoz, hogy a felsőoktatásban tanulók - hazai és külföldi hallgatók egyaránt - inspiráló tanulási környezetben végezhessék tanulmányaikat, és a minőségfejlesztés további céljaira, kihívásaira is kitekintünk.

Vegyen részt Ön is a Stipendium Hungaricum 10 éves fennállására szervezett konferencián!

Részletes program és regisztráció

 

 

Utolsó módosítás: 2024.05.28.