PROFFORMANCE+ webinárium a határokon átnyúló innovatív tanítási és tanulási gyakorlatokról

2024.05.28.

Nemzetköziesítés | Felsőoktatás

Az európai felsőoktatási térség országainak oktatói a hatodik PROFFORMANCE+ tematikus webináriumon határokon átnyúló innovatív oktatási és tanulási gyakorlatokról szóló előadásokon és műhelymunkán vehettek részt.

A 2024. május 16-án tartott webináriumon több mint 120 résztvevő ismerhetett meg három jó gyakorlatot a felsőoktatási nemzetköziesedés témájában. Az előadók a 126 nemzetközi jópéldát tartalmazó PROFFORMANCE oktatási kiválósági adatbázisból kerültek kiválasztásra.

A résztvevők megismerkedhettek:

  • az angol mint idegen nyelv tanárképzési moduljaiba integrált szolgáltatás-tanulás („service-learning”) koncepciójával;
  • megtudhatták, hogyan lehet egy online nemzetközi multidiszciplináris együttműködési projekt keretében üzleti start-upot tervezni;
  • és találkozhattak a távmunka során szükséges kompetenciák globális online csapatmunkán keresztül történő fejlesztésének módszertanával.

Az áttekintő előadások után a résztvevők elmélyülhettek a kiválasztott projektek konkrét nemzetköziesítési szempontjaiban, közösen gondolkodhattak a nemzetköziesítési gyakorlatok adaptálási lehetőségein a különböző szakterületeken. A szekciókban lehetőség nyílt a kapcsolatépítésre melyek a jövőbeli nemzetközi együttműködés elősegítését célozták.

A webináriumon bemutattuk a nemzetköziesedés fontos szempontjait a PROFFORMANCE Értékelőeszköz és projekt keretében, valamint a második PROFFORMANCE Nemzetközi Felsőoktatási Oktatói Díj őszi felhívásáról is szó esett. A szervező, szerbiai Tempus Alapítvány bemutatott egy felsőoktatási intézmények oktatóit célzó nemzetköziesítési jó gyakorlatot, amely az angol nyelvre mint oktatási közvetítő eszközre épül (English as a Medium of Instruction project). 

A webinárium felvétele, valamint az összes előadás és háttéranyag elérhető a Profformance+ weboldal külön erre a célra létrehozott oldalán.

A tematikus webinárium-sorozat folytatódik.Iratkozzon fel hírlevelünkre és kövessen minket Linkedin-en, hogy biztosan értesüljön rendezvényeinkről, és a projekt szakmai eredményeiről.

További információk a PROFFORMANCE Webinárium-sorozatáról.

 

Utolsó módosítás: 2024.05.28.