Áprilisban jelentkeztél a DiscoverEU-ra? Most kiderül, utazhatsz-e!

2024.06.03.

Hír | Ifjúság, EU

Végre eljött a várva-várt pillanat, amikor megtudhatod, egyike vagy-e a szerencsés Interrail jegyet nyert fiataloknak!

2024. év tavaszi fordulójában unió-szerte hatalmas népszerűségnek örvendett a DiscoverEU lehetőség: hazánkban már a jelentkezési időszak első pár napja alatt meghaladtuk a kiadható jegyek számát. Ez egyrészről megerősítő visszajelzés a program hiánypótló voltára, de azt is jelenti, hogy sokan kerülnek majd várólistára.

Ha a jelenlegi fordulóban jelentkeztél, nemsokára e-mailben fogsz értesítést kapni az eredményről, így mindenképpen érdemes a nap folyamán többször ránézned a levelező fiókodra! De ha nem akarsz a levélre várni, jelentkezésed státuszát ellenőrizheted az Európai Ifjúsági Portál „Döntés” felületén is, DiscoverEU azonosítód segítségével.

Akkor se csüggedj, ha most nem jutottál Interrail jegyhez, ugyanis a nyertesek közül mindig akad olyan, aki végül mégsem utazik, így a várólistáról is sokan kapnak utazási lehetőséget. Emellett minden 18 éves kétszer jelentkezhet a DiscoverEU-ra, így, ha a születésnapod beleesik a megadott intervallumba, idén ősszel ismét próbálkozhatsz!

Akár nyertél most, akár nem, az a jó hírünk van, hogy ez a vonatos kaland csupán egy a megannyi külföldi lehetőség közül. 
Ha érdekel, milyen további európai uniós programokkal tudsz nemzetközi tapasztalatot szerezni, olvasd el az ezekről a lehetőségekről összeállított cikkünket! 

 

Utolsó módosítás: 2024.06.03.