Megújult a Módszertani Ötlettár! Elérhető a 2024-es felhívása

2024.06.25.

Hír | Köznevelés

Van egy jó ötlete? Töltse fel a megújult Módszertani Ötlettárba és nyerjen Digitális Pedagógus és Oktatói Díjat! Pedagógusok és oktatók innovatív ötleteit várjuk július 1-től!

 

A Tempus Közalapítvány Módszertani Ötlettára azoknak a pedagógiai tervezés és tanulásszervezés tárgykörébe tartozó dokumentumoknak, módszertani ötleteknek ad helyet, melyek a digitális nemzedék interaktív tanulását, tanítását segítik az IKT-eszközök kreatív használatával. A Módszertani Ötlettár ide kattintva érhető el.

Az idei felhívásra azok jelentkezését várjuk, akik saját ötleteiket megosztanák oly módon, hogy azok a Módszertani Ötlettárba feltöltve bárki számára elérhetővé, kereshetővé, adaptálhatóvá váljanak. Az ötletek feltöltésére 2024. július 1-től augusztus 16-ig van lehetőség. 

A felhívás teljes szövege ide kattintva érhető el.

Megújult a Módszertani Ötlettár

A Tempus Közalapítvány szakmai fejlesztéseinek keretében a korábbi években nagy népszerűségnek örvendő Digitális Módszertár és Módszertani Ötletgyűjtemény ötvözésével jött létre a Módszertani Ötlettár. A tanulás jövőjének legújabb felülete az IKT eszközök kreatív használatával kapcsolatos módszertani ötletek tárhelye. 

Az előző évekhez képest a Módszertani Ötlettár legnagyobb újdonsága az, hogy az adatbázisába nem csak a köznevelés területén dolgozó pedagógusok, hanem a szakképzésben tevékenykedő oktatók is tölthetnek fel módszertani ötleteket. 

Ki tölthet fel ötletet a Módszertani Ötlettárba?

Pedagógusok, oktatók, a pedagógusok és az oktatók együttműködő csoportjai (tanárpárok vagy tanári csoportok), pedagógiai szakmai munkaközösségek, illetve a tanárképzésben résztvevő hallgatók ötleteit várjuk.

A feltöltött módszertani ötleteket szakértők értékelik, amelyek közül a legjobbnak ítéltek részesülnek elismerésben. Az eddig ismert Digitális Pedagógus Díjat a jövőben új elnevezéssel Digitális Pedagógus és Oktatói Díjat a legkiemelkedőbb ötletek megálmodói vehetik majd át „A tanulás jövője” elnevezésű 2024. december 5-ei konferenciánkon. 

Töltse fel innovatív ötletét 2024. július 1. és augusztus 16. között!

Hogyan lehet jelentkezni?

A Módszertani Ötlettár átfogó céljai

Az Ötlettár a köznevelés és a szakképzés területén, a gyakorlatban hasznosítható ötleteket és eszközöket gyűjti össze és mutatja be a következő átfogó célokra építve:

  • tudásmegosztás;
  • digitális kultúra és digitális írástudás erősítése, tudatosítása; digitális kompetenciák fejlesztése;
  • a közösségi tanulás és a jó gyakorlatok megosztásának összekapcsolása az IKT eszközeivel;
  • modern tanulási formák és csatornák kialakítása;
  • az ötletek felhasználása, adaptálása a napi gyakorlatba.

Ügyfélszolgálat és kapcsolat 

E-mail: atanulasjovoje@tpf.hu
Telefon (központi): (+36 1) 237 1300
TKA általános ügyfélszolgálat: (+36 1) 237 1320
Jelentkezési felület: https://pedagogus-tudastar.hu/modszertani_otlettar

Kérjük, az előkészületek és a feltöltés során vegye figyelembe, hogy a 2024. augusztus 16. 14:00 óra után érkező telefon és email megkeresésekre nem áll módunkban válaszolni. 
A Felhívással kapcsolatos telefonos ügyfélszolgálatunk munkanapokon 9.00-17.00 óra között érhető el. 

A felhívás teljes szövege ide kattintva érhető el.

Utolsó módosítás: 2024.07.02.