Koncertek, játékok és nemzetközi lehetőségek - Ilyen volt a 2024-es EFOTT

2024.07.16.

Hír | Ifjúság, Felsőoktatás

A fesztiválra látogató fiatalok a bulizás mellett játékos formában ismerkedhettek meg A Tempus Közalapítvány által kínált nemzetközi programokkal.

A Tempus Közalapítvány idén is részt vett az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján, az EFOTT fesztiválon. A Velencei-tónál, Sukorón megrendezett négynapos eseményen A Te Utad! – Nemzetközi lehetőségek fiataloknak elnevezésű standnál ismertettük meg az érdeklődőkkel az Erasmus+ program, a Pannónia Ösztöndíjprogram, az Európai Szolidaritási Testület, az Eurodesk hálózat, a DiscoverEU, a CEEPUS program, valamint az államközi ösztöndíjak kínálta nemzetközi lehetőségeket.

A Te utad ösztöndíjas tájékoztató hallgatóknak stand az EFOTTon

Mindezt játékos formában tettük, hiszen az általános tájékoztatás mellett változatos aktivitásokkal készültünk. A standunk látogatói olyan népszerű játékokkal tesztelhették az ösztöndíjprogramokkal és az Európai Unióval kapcsolatos tudásukat, mint a Dobble vagy a Jenga.

Az Eurodesk hálózat által fejlesztett Time to Move: Adventures in Europe társasjátékot is lehetőségük volt kipróbálni a fiataloknak, a „Melyik a Te utad?” kvízünk segítségével pedig rájöhettek, hogy a külföldi önkéntesség, az ifjúsági csere vagy a nemzetközi felsőoktatási ösztöndíj illik-e hozzájuk a legjobban. 

fiatalok egy csoportja színes szőnyegen ülve beszélget az EFOTT fesztiválon

A fesztiváljelenlétünket az online csatornáinkon is közvetítettük: az Erasmus ösztöndíj hallgatóknak és az Erasmus+ Ifjúság és Eurodesk Facebook oldalainkon, valamint az ErasmusPlus HU és az Eurodesk_hu Instagram oldalunkon osztottunk meg helyszíni hangulatfotókat. A Tempus munkatársaihoz minden nap az alumni hálózatunk két tagja, az Európai Szolidaritási Testület volt önkéntesei, volt DiscoverEU utazók, és egyetemi részképzésben részt vett fiatalok csatlakoztak standolóként, akiknek ezúton is köszönjük az élményeik megosztását és a programok népszerűsítését! 

Négy fiatal lány színes szőnyegen ülve Dobble játékot játszik az EFOTTon

A fesztivál ideje alatt rengeteg fiatal látogatott el A Te Utad! standhoz, és bízunk benne, hogy sokuk kedvet is kapott egy nemzetközi programban való részvételhez!

Utolsó módosítás: 2024.07.16.