Díjazzuk a pedagógusok digitális módszertani ötleteit

2015.07.08.

Hír | Köznevelés

Töltse fel ötletét július 10 - augusztus 20. között a Digitális Módszertárba!

Ön szerint is elengedhetetlen a 21. századi készségek fejlesztése az oktatásban?
Fontosnak tartja az IKT-eszközök és web2-es alkalmazások pedagógiai célú használatát?
Ön is megosztaná másokkal tudását, módszertani ötletét?

Köznevelésben dolgozó pedagógusok oszthatják meg az IKT-eszközök kreatív használatával kapcsolatos ötleteiket a Digitális Módszertárban. A kiemelkedő ötletek feltöltői díjban részesülnek.

A www.digitalismodszertar.tka.hu oldalon elérhető adatbázisban a digitális nemzedék interaktív tanulását, tanítását segítő módszertani ötletek tehetők közzé az IKT-eszközök tanórai vagy tanórán kívüli alkalmazásával kapcsolatban. A Tempus Közalapítvány harmadik alkalommal hirdeti meg a lehetőséget, amelyre idén 2015. július 10. és augusztus 20. között lehet jelentkezni.

A beérkezett ötleteket szakértők értékelik, akik ennek során kiemelt figyelmet fordítanak:
- a széles körű adaptálhatóságra, a feltöltött ötletek tartalomfüggetlenségére;
- azokra az ötletekre, amelyeknek a dokumentációja is a más területen való felhasználhatóságot segíti;
- olyan mellékletek/dokumentáció feltöltésére, amely a tanulásszervezés folyamatát is bemutatja, adott esetben mások által is felhasználható sablonokkal;
- azokra a módszertani anyagokra, amelyek fókuszában a 21. századi képességek (együttműködés, kommunikáció, kreativitás, tanulási készségek, problémamegoldás) fejlesztése áll.

A feltöltött ötletek közül azok, amelyek megfelelnek a Felhívás szempontjainak, az értékelést követően bárki számára elérhetővé, publikussá válnak a Digitális Módszertárban. A szakértői értékelés alapján a legjobb ötletek feltöltői Digitális Pedagógus Díjat kapnak, a díjak átadására és a kiemelkedő módszertani ötletek bemutatására a 2015 őszén megrendezendő Digitális pedagógus konferencián kerül sor. A díjjal elismert pedagógusok az ötletük bemutatása, terjesztése és továbbfejlesztése céljából megbízási díjban is részesülnek.

A jelentkezés feltételeit és az értékelés szempontjait is magában foglaló felhívás teljes szövege itt olvasható. Ugyanitt elérhetők a jelentkezésnek keretet adó online adatlap kitöltésével kapcsolatos hasznos információk is (elérési útvonal: www.digitalismodszertar.tka.hu > FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ÉS IRÁNYELVEK).

Az ötletek feltöltésének
ideje: 2015. július 10 – augusztus 20.
helye: www.digitalismodszertar.tka.hu > FELTÖLTÉS > DIGITÁLIS MÓDSZERTÁR

Ugyanitt elérhető a Digitális Módszertár korábbi Felhívásaira beérkező, különböző szűrési lehetőségek alapján kereshető mintegy 120 ötlet, köztük a 2013-ban és 2014-ben díjjal elismert pedagógusok szakértői ajánlással megjelenített módszertani anyagai is. A Digitális Módszertárról szóló és a korábbi díjazott pedagógusokról szóló kisfilmek itt megtekinthetők.

További információ az modszertar{kukac}tpf{pont}hu vagy az info{kukac}tpf{pont}hu címen kérhető.

Utolsó módosítás: 2015.07.09.