CEEPUS Freemover egyéni mobilitási pályázati felhívás

2015.09.29.

Pályázat | Felsőoktatás

Egyéni oktatói és hallgatói mobilitási pályázatok a 2015/2016-os tanév tavaszi félévére

A Központi CEEPUS Iroda és a Tempus Közalapítvány / CEEPUS Magyarországi Iroda CEEPUS Freemover mobilitási pályázatot ír ki felsőoktatási intézmények oktatói és hallgatói számára a 2015/2016-os tanév tavaszi félévére.A freemover pályázattípusban a CEEPUS tagországok bármely felsőoktatási intézményében aktív státuszban lévő hallgatók és oktatók nyújthatnak be pályázatot a CEEPUS tagországok bármely felsőoktatási intézményéhez, a tavaszi félévre.

CEEPUS tagországok:

Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

 

Ösztöndíjtípusok

Hallgatói mobilitás (Student mobility)

 • teljes szemeszter vagy trimeszter áthallgatása a fogadó intézményben
 • 3-5 hónap
 • a kinntartózkodás alatt kurzusok látogatása, teljesítése és kreditszerzés kötelező, kiegészítheti szakmai gyakorlat is
 • Learning Agreement megkötése ajánlott

 

Rövid távú hallgatói mobilitás (Short Term Student mobility)

 • Posztgraduális hallgatók / PhD hallgatók / diplomamunkán dolgozó alap- és mesterképzéses hallgatók
 • 1-2 hónap
 • szakdolgozathoz vagy disszertációhoz való kutatás, konzultáció, kettős témavezetés, labormunka

 

Oktatói mobilitás (Teacher mobility)

 • kinntartózkodás minimum időtartama 5 munkanap (technikailag 1 hónap) mely idő alatt minimum 6 tanítási óra megtartása kötelező
 • kötelezően oktatási tevékenység, melyhez társulhat kutatás, konferencián való részvétel, de ez kizárólagos cél nem lehet

 

Az ösztöndíj mértéke

Az ösztöndíjat a nyertes pályázó a fogadó országtól kapja, ennek mértéke országonként eltérő. Az aktuális összegekről bővebben a Központi CEEPUS Iroda honlapján (www.ceepus.info) tájékozódhat, az egyes nemzeti CEEPUS irodák linkjeire kattintva.

 

A pályázat benyújtásának menete

A Freemover pályázatokat legkésőbb 2015. november 30-ig lehet feltölteni a www.ceepus.info központi pályázati felületen.  A jelentkezés kizárólag online zajlik. 

A pályázati űrlap pontos kitöltését követően a pályázati anyaghoz az alábbi dokumentumot kell feltölteni:

Hallgatóknak

 • Letter of Acceptance - 1 db fogadólevél a fogadóintézménytől
 • Letter of Recommendation - 2 db ajánlólevél a hazai intézmény két oktatójától 

Oktatóknak

 • Freemover Teacher’s Letter - 1 db fogadólevél a fogadóintézménytől

A formanyomtatványok letölthetők a www.ceepus.info oldalról. Más dokumentumokkal nem helyettesíthetők. A dokumentumokat aláírással és intézményi pecséttel kell hitelesíttetni. 

 

További információk

A pályázatok elbírálásával, ösztöndíjazással, kinti tanulmányokkal/oktatással, fogadó intézmény keresésével kapcsolatban a fogadó ország nemzeti irodájánál érdeklődhetnek.

Elérhetőségeik, ill. egyéb hasznos információk a www.ceepus.info központi pályázati felületen az egyes országzászlókra kattintva találhatók.

A Network menüpont alatt az egyes országok aktív CEEPUS kapcsolatokkal rendelkező intézményeinek listája is megtalálható.

A pályázás menetéről, a csatolandó dokumentumokról bővebb információ hallgatóknak ezen a linkenoktatóknak ezen a linken érhető el.

Gyakori kérdések a Freemover pályázattípussal kapcsolatban ezen a linken találhatók.

Utolsó módosítás: 2015.09.29.