Nemzetközi együttműködések tervezése európai célok mentén

2015.11.05.

Rendezvény | Felsőoktatás, Köznevelés, Felnőtt tanulás, Szakképzés

Ha nemzetközi oktatási intézményekkel egy közös témán dolgoznának együtt egy 2-3 éves projekt keretében, várjuk a Nemzetközi együttműködések tervezése európai célok mentén – Erasmus+ stratégiai partnerségi pályázatok, előkészítő rendezvényre. Köznevelésben, felsőoktatásban, szakképzésben és felnőtt oktatásban dolgozók számára.

Az Erasmus+ az Európai Unió 2020-ig tartó oktatási és képzési programja, ami számos lehetőséget kínál a köznevelésben, szakképzésben és felnőttoktatásban dolgozó tanároknak, szakembereknek és diákoknak. Az Erasmus már nem csak az egyetemistáknak szól!

Miért érdemes az Erasmus+ programban pályázni? Mit nyerhetnek a résztvevők?

  • Az intézmény munkatársai inspirációt, szakmai ötleteket gyűjthetnek, kapcsolatot építhetnek külföldi kollégákkal.
  • Az intézmény itthon is ismertebbé válik – vonzóbb lesz az iskolaválasztók és a partnerszervezetek körében.
  • Az oktatók, a tanulók és a szakemberek nemzetközi együttműködésben vehetnek részt, számottevően gyarapodhat nyelvtudásuk.
  • A résztvevők új technológiákat használnak, új oktatási módszereket ismernek meg.
  • A szakképzésben tanulók külföldi szakmai gyakorlaton vehetnék részt, így növelhetik elhelyezkedési esélyeiket.

Az Erasmus+ stratégiai partnerségek pályázattípus célja

az egymástól tanulás, a jó gyakorlatok cseréje, a nemzetközi együttműködések megalapozása és kibővítése, az innovációk fejlesztésének, átvételének vagy alkalmazásának támogatása intézményi, helyi, regionális, nemzeti vagy európai szinten.

A pályázatok beadási határideje: előreláthatólag 2016. március 31. (A 2016-os pályázati útmutató tartalmazza majd a végleges dátumot.)
További információ a pályázatokról: www.erasmusplusz.hu.

Adott már be pályázatot az Erasmus+ programban, vagy új pályázóként kapcsolódna be? Nemzetközi együttműködést indítana vagy egy már alakulóhoz csatlakozna?

Műhelymunkára hívjuk azokat, akik számára még ismeretlen a pályázattípus, valamint azokat is, akik eddig sikertelenül pályáztak és további szakmai útmutatásra van szükségük.

Nemzetközi együttműködések tervezése európai célok mentén – Erasmus+ stratégiai partnerségi pályázatok, előkészítő rendezvény célja, hogya pályázók képet kapjanak arról, hogy az E+ stratégiai partnerségek programja milyen együttműködéseket támogat.

A tervezett részletes program hamarosan elérhető lesz itt az oldalon. 

A rendezvények időpontja és helyszíne:

November 12. csütörtök 

Nemzetközi együttműködések tervezése európai célok mentén – Erasmus+ stratégiai partnerségi pályázatok, előkészítő rendezvény iskolák, óvodák képviselői számára

Budapest
Tempus Közalapítvány
1077 Kéthly Anna tér 1.

További információ és regisztráció

Új időpont:

November 25. szerda

Nemzetközi együttműködések tervezése európai célok mentén – Erasmus+ stratégiai partnerségi pályázatok, előkészítő rendezvény

Budapest
Tempus Közalapítvány
1077 Kéthly Anna tér 1.

További információ és regisztráció

 

A rendezvényeken való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges legkésőbb az adott rendezvény előtti két munkanappal.

Utolsó módosítás: 2015.11.05.