Kövesse online az Európai Bizottság tájékoztató napját

2015.11.18.

Rendezvény | Felsőoktatás, Szakképzés

Együttműködési lehetőségek cégek és a felsőoktatási intézmények, valamint cégek és a szakképzési intézmények között

Az Európai Bizottság és az EACEA közös Erasmus+ tájékoztató napjának célja, hogy bemutassa a tudásszövetségek és az ágazati szakképzés-fejlesztési szövetségek számára rendelkezésre álló forrásokat és lehetőségeket. 

Időpont: 2015. november 23. hétfő, 9:10-16:00

Részletes program: eacea.ec.europa.eu

Kövesse az infónap élő online közvetítését a következő linkre kattintva: http://webcast.dbvideo.tv/EACEA

A rendezvény nyelve angol.

 

Háttérinformáció:

Tudásszövetségek (Knowledge Alliances) - Cégek és a felsőoktatás

A pályázattípus a felsőoktatási intézmények és az üzleti szféra között alakuló nemzetközi eredményorientált projekteket támogatja. A strukturált együttműködések célja, hogy nagyszabású projektek keretén belül valósuljon meg a tudáscsere és tudásáramlás. A támogatott projektek feladata továbbá a konzorciumot alkotó intézmények hallgatói, oktatói, valamint az együttműködő cég munkatársai vállalkozókészségének serkentése. A projektekkel szemben támasztott alapvető követelmények: innováció, fenntarthatóság, pozitív hatás.

Ki pályázhat: bármely szervezet (pl. felsőoktatási intézmények, vállalkozások, stb.)

A pályázat benyújtása: az Európai Bizottság Oktatási, Kulturális és Audiovizuális Végrehajtó Ügynökségéhez (EACEA), Brüsszel

 

Ágazati szakképzés-fejlesztési szövetségek (Sector Skills Alliances) - Cégek és a szakképzés

Az ágazati szakképzés-fejlesztési szövetségek keretében olyan nemzetközi együttműködések megvalósítása a cél, amelyek során azonosítják egy adott gazdasági ágazat meglévő vagy új szükséges készségeit, és erre válaszként szakmai tanterveket dolgoznak ki. Ennek a pályázati formának a bírálata európai szinten történik, a pályázatokat közvetlenül az Európai Bizottsághoz kell benyújtani.

Ki pályázhat: bármely szervezet (pl. szakképzési intézmények, vállalkozások, stb.)

A pályázat benyújtása: az Európai Bizottság Oktatási, Kulturális és Audiovizuális Végrehajtó Ügynökségéhez (EACEA), Brüsszel

 

 

 

Utolsó módosítás: 2015.11.26.