Még lehet pályázni az EGT Alap ösztöndíjaira

2016.09.14.

Pályázat | Felsőoktatás, Köznevelés, Szakképzés

A köznevelés, a szakképzés és a felsőoktatás területéről rövid szakmai látogatásokra

2013-2017 között 3,15 millió eurós keret áll rendelkezésre hallgatók és oktatók nemzetközi tapasztalatszerzésére, valamint intézmények közötti együttműködések támogatására az EGT Alap Ösztöndíjprogramban. A 2017 végén lezáruló programban eddig a felhasználható keret 84 százalékát kötötték le, a hátralevő időben pedig még van mód projekthosszabbításra. Újdonság, hogy rövid szakmai látogatásokon való részvételre is lehet pályázni.

Az ösztöndíjprogram hazai megvalósítását koordináló Tempus Közalapítvány tájékoztatása szerint a program teljes ideje alatt várhatóan közel 250 hallgató, valamint több mint 450 tanár, oktató és munkatárs külföldi mobilitását teszik lehetővé az EGT Alap finanszírozásával Magyarország és a donor országok (Norvégia, Izland és Liechtenstein) között. Ezen kívül 8 szakmai együttműködést megvalósító nemzetközi felsőoktatási projekt kapott támogatást.

A programban jelenleg 2-5 napos szakmai látogatáson való részvételre lehet jelentkezni a köznevelés, a szakképzés és a felsőoktatás területéről. Olyan oktatáshoz kapcsolódó intézmények és szervezetek pályázhatnak, amelyek új szakmai kapcsolatok kiépítését tervezik, vagy a már meglévőket mélyítenék el az észak-európai országokkal. Rövid szakmai látogatásra nem csupán oktatási intézmények, hanem civil szervezetek és vállalkozások is pályázhatnak, amelyek tevékenysége valamilyen formában kapcsolódik az oktatáshoz.

A pályázatok benyújtása a keret kimerüléséig folyamatos.  Partnerkeresésben a Tempus Közalapítvány és a donor program partnerei nyújthatnak segítséget.

Tájékoztatjuk a pályázóinkat, hogy módosult a végfelhasználás határideje, így a mobilitásokat 2017. október 31-ig lehet megvalósítani.

A 2017-es pályázati határidők tekintetében módosításra került továbbá a pályázati felhívás Technikai beadási határiőkre vonatkozó táblázata, ahol az eredmények várható időpontja, valamint a látogatás tervezett legkorábbi időpontjára vonatkozó dátumok kerültek aktualizálásra.

További információ a támogatott projektekről, illetve a pályázati lehetőségekről

Pályázati felhívás

Érdeklődés: egtalaposztondij{kukac}tpf.hu

 

Utolsó módosítás: 2017.02.08.