V. Digitális Témahéten az eTwinning

Partner hír | 2017.03.17.

Hír |

A Digitális Témahét és az eTwinning célja egyaránt a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben. Mindkét program fontos törekvése, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatika órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is.

A csatlakozó pedagógusok és diákok változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejleszthetik képességeiket a digitális technológiával támogatott tanulás során. A Digitális Témahét hazai kezdeményezés és a tavalyi évben ebből az indíttatásból jött létre, az eTwinning program pedig már 2005-től támogatja a digitális kompetencia fejlesztését nemzetközi környezetben. A DTH keretén belül létrejövő miniprojektek alkotói az eTwinning által kiszélesíthetik hatókörüket akár európai szintre is, azok a pedagógusok  akik pedig éppen  eTwinning projekten dolgoznak, annak egy részletével belevághatnak a DTH-ba is.

A két program együttműködése jegyében felkészítő webinárium sorozatba lehet bekapcsolódni keddenként 16 órától. A programokra a portálon helyszín és kulcsszó (webinárium) alapján rá lehet keresni, és google dokumentumon jelentkezni. Ne hagyják ki az ingyenes, online szakmai fejlődési lehetőséget!

További információk >>

Utolsó módosítás: 2017.03.17.