Videópályázat indult Európáról, a fődíj 4 x 300.000 Ft

2017.03.28.

Pályázat | Felsőoktatás, Köznevelés, Felnőtt tanulás, Nonprofit szervezet, Önkormányzatok, , Szakképzés

Egy olyan világban, ahol az egyes uniós szakpolitikák pedig szinte teljesen ismeretlenek a hétköznapi emberek számára, rövid videoklipek rávilágíthatnak arra, hogy ezek a témák életünk részét képezik. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája által meghirdetett videópályázat ezeket az összefüggéseket hivatott bemutatni, három témára fókuszálva, maximum 90 másodperces videókkal.

2017. március 6. és április 30. között lehet pályázni élőszereplős vagy animációs videófilmekkel a Vid@eu elnevezésű versenyre az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének Facebook oldalán található applikáción keresztül. A három kategória, amelyben a kiírók a pályázatokat várják:

  1. Digitális egységes piac – Ebbe a témakörbe tartozik az online vásárlás, az internetes zaklatás, az online tér nyújtotta kulturális sokféleség, és a családi életet átszövő digitalizáció.
  2. Fiatalok mobilitása az EU-n belül – Ebbe a témakörbe tartozik a külföldi önkéntes munkavállalás, korábbi részvétel Erasmus programban – beleértve Magyarországon tanuló külföldi diákok tapasztalatait, illetve külföldön eltöltött szakmai gyakorlat.
  3. Klímaváltozás és energiaunió – Ebbe a témakörbe tartozik minden, ami az éghajlatváltozásról, a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos viszonyunkról és tevékenységünkről szól globális vagy helyi szinten.

A videófilmeknek alkalmasaknak kell lenniük arra, hogy EU-s értékeket bemutatva, a közösségi médiában terjeszthetők legyenek. A pályaműveket szakmai zsűri értékeli majd az uniós témákhoz való kapcsolódás, a kreativitás és a kivitelezés szempontjait figyelembe véve. A zsűri által kiválasztott egy-egy kategória győztese mellett a közönség is szavazhat május 4-14. között a Facebook-on. A legtöbb kedvelést begyűjtő videó készítője közönségdíjban részesül. A díjazottak 300.000 forintos vásárlási utalványt kapnak, amit műszaki cikkek vásárlására fordíthatnak.

A videópályázat és a teljes kiírás elérhető az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének Facebook oldalán a Videópályázat  menüpontban: www.facebook.com/europaibizottsag

Kapcsolat:

Pataki Melinda
pataki.melinda@prime-time.hu
+36 1 336 0840

Körmendi Boglárka
kormendi.boglarka@prime-time.hu
+36 30 427 8700

Utolsó módosítás: 2017.04.12.