Havi 200 euró plusz

2017.04.27.

Pályázat | Felsőoktatás

A 2017/18-as tanévben az Erasmus+ felsőoktatási mobilitásban résztvevő hallgatóknak ismét lehetőségük van pályázni Erasmus+ szociális kiegészítő támogatásra.

A kiegészítő támogatás célja egyenlőbb esélyt nyújtani a felsőoktatási mobilitás területén is a kiutazók számára az Erasmus+ programban. Az Erasmus+ szociális támogatás fontos szerepet játszott a korábbi tanévekben is, a mobilitásban résztvevő hallgatóknak több mint 20%-a részesült ebben a kiegészítő támogatásban.

A 2017/18-as tanévtől kezdve fontos változás, hogy bővül a támogatottak köre a hallgatói szakmai gyakorlati mobilitásban részvevő hallgatókkal, továbbá növekszik a támogatás mértéke. Az Erasmus+ szociális kiegészítő támogatás összege tanulmányi mobilitás esetén havi 200 euró, szakmai gyakorlati mobilitás estén havi 100 euró az elnyert Erasmus+ alapösztöndíjon felül.

A hátrányos helyzetű diákok mellett a fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók és munkatársak is igényelhetnek kiegészítő támogatást, ezáltal még tovább bővülhet a programban résztvevők köre.

Mind az Erasmus+ szociális támogatás pályázatok, mind a fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók, munkatársak támogatására vonatkozó pályázatok beadási határideje 2017. május 24. (A 2017/18-as tanéve második félévére kiutazók részére a beadási határidő 2017. október 25.) A pályázati felhívás és további információ elérhető a felsőoktatási intézmények Erasmus honlapján.

A 2017/18-as tanévben 49 magyarországi felsőoktatási intézményben lesz lehetőségük a hallgatóknak és oktatóknak, munkatársaknak arra, hogy részt vegyenek az uniós támogatású Erasmus+ programban. A program keretében a hallgatóknak lehetőségük van arra, hogy külföldi partnerintézményben tanuljanak, vagy szakmai gyakorlatot végezzenek.

A 2017/18-as tanévben várhatóan több mint 4500 magyar hallgató és közel 2200 felsőoktatási munkatárs, oktató vehet részt az Erasmus+ programban.

A hallgatók célországtól függően havi 400-600 euró támogatásban részesülhetnek, emellett a rászoruló diákok szociális alapon tanulmányi mobilitás esetén havi 200 euró és szakmai gyakorlat esetén havi 100 euró kiegészítő támogatást is igényelhetnek. Azzal hogy bővült a támogatottak köre és a támogatás mértéke, a Tempus Közalapítvány azt várja, hogy a hátrányos helyzetben lévő hallgatók is egyre nagyobb számban kapcsolódnak be a programba.

További információ a pályázatokról

 

Utolsó módosítás: 2017.05.18.