A magyar felsőoktatást népszerűsítették az Egyesült Államokban

2017.07.12.

Nemzetköziesítés | Felsőoktatás

A NAFSA (Association of International Educators) által szervezett éves felsőoktatási kiállítás és konferencia – amely minden évben az Egyesült Államokban kerül megrendezésre – az egyik legkiválóbb fórumok egyikeként alkalmat biztosít a világ minden tájáról érkező felsőoktatási intézmények képviselői és oktatási szakértői számára a találkozásra és az új nemzetközi oktatási trendek megismerésére.

Az elmúlt években több alkalommal is nagy sikerrel vettek részt magyar felsőoktatási intézmények a rendezvényen. A siker folytatásaként, a Tempus Közalapítvány negyedik alkalommal biztosított lehetőséget egy közös standdal történő bemutatkozásra a magyarországi felsőoktatási intézmények számára a 2017. május 28. és június 2. között Los Angelesben megrendezésre került kiállításon.

A Study in Hungary standon hét magyar egyetem képviselője (Szegedi Tudományegyetem, Miskolci Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Dunaújvárosi Egyetem, Semmelweis Egyetem, Szent István Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem) dolgozott az intézményi partnerkapcsolataik kiépítésén, illetve alvó kapcsolataik aktivizálásán. A kiállításon megközelítőleg 9700 résztvevő jelent meg a világ minden pontjáról, összesen 100 országból. 

Utolsó módosítás: 2017.07.12.