Festmények közt barANGOLhatunk a 18. Nyelvparádén

2017.08.31.

Rendezvény | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Ifjúság

Bemutatkozik a budapesti Szépművészeti Múzeum „Festmények közt barANGOLunk” című programja.

A budapesti Szépművészeti Múzeum Múzeumpedagógiai Osztályának „Festmények közt barANGOLunk” című programja 2013 óta működő interaktív művészeti és nyelvi projekt, amely egyszerre szólítja meg az angolul tanuló diákokat és tanáraikat. A program a tartalomalapú nyelvoktatás módszertanát alkalmazza. A résztvevők különböző műalkotások megismerésén és elemzésén, valamint a köréjük épülő tananyagokon keresztül csiszolhatják nyelvi készségeiket, bővíthetik szókincsüket.

A programban angol nyelvű múzeumpedagógiai foglalkozások, nyári tábor, az iskolapadban is megoldható tananyag, tanári segédanyagok, a festmények háttértörténetét bemutató, illetve az elemzésüket segítő segédanyagok is megtalálhatók. A hazai formális oktatás kereteihez képest a program üde színfolt: segíti a nyelvi gátlások feloldását a nyelvtanulók számára. Elemei valóban kreatívak, újszerűek is, a többi hasonló nyelvoktatási programhoz képest többletértéket hordoznak.

A program elnyerte a 2017. évi Európai Nyelvi Díjat, amelyet a Nyelvparádén vehet át a Tempus Közalapítvány képviselőjétől, ezt követően az érdeklődők megismerkedhetnek a programmal. A díjátadóra és az előadásra szombaton 10:00 órakor kerül sor a Millenárison.

További információk a 18. Nyelvparádéról

Az Európai Nyelvi Díj az Európai Bizottság által indított kezdeményezés, melynek célja, hogy hivatalos elismerésben részesítse az idegen nyelvek tanítása terén megvalósuló, példaértékűnek minősülő és innovatív programokat, folyamatokat az oktatás és képzés bármely szintjén.

Magyarországon az Európai Nyelvi Díjra 2002 óta pályázhatnak nyelvoktatással foglalkozó intézmények. Ezt a pályázati formát a Tempus Közalapítvány Erasmus+ mobilitási programokat kezelő egysége koordinálja.

Utolsó módosítás: 2017.09.28.