Trendek és kihívások a felsőoktatás nemzetköziesítésében - konferencia

2017.08.31.

Rendezvény | Felsőoktatás

Milyen tendenciák jellemzőek a felsőoktatás nemzetköziesítése terén? Hogyan hatnak a nemzetközi együttműködések az oktatás minőségének fejlesztésére? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ októberi konferenciánkon.

A Tempus Közalapítvány szervezésében, a Campus Mundi program keretében megvalósuló szakmai konferencia a fenti kérdésekre keresi a választ felsőoktatási intézmények vezetőinek, oktatóinak, munkatársainak, felsőoktatási szakmai szervezetek képviselőinek, valamint a felsőoktatásért felelős döntéshozóknak a bevonásával.

Időpont: 2017.10.10. 10:00-16:00
Helyszín: Danubius Hotel Hélia, 1133 Budapest Kárpát u. 62-64.

A rendezvény képet ad a magyar felsőoktatás helyzetéről a nemzetközi mobilitás viszonylatában. A program során innovatív felsőoktatási kezdeményezések és intézményi jó gyakorlatok kerülnek bemutatásra, alkalom nyílik a tapasztalatcserére és a közös gondolkodásra többek között az alábbi területeken: 

  • Nemzetköziesítés az intézményi stratégiákban és a mindennapokban
  • Az oktatók szerepe a hallgatói mobilitásban
  • Sikeres projektek a felsőoktatás nemzetközi fejlesztéséért és az innovatív oktatási módszerekért
  • A mobilitási ablak bevezetésében rejlő lehetőségek

A rendezvényen emellett szó lesz az Európai Unión kívüli országokkal történő partnerségekről, valamint arról, hogyan válhat a magyar felsőoktatás vonzó képzési célponttá az önköltséges külföldi hallgatók számára. 

A konferencián való részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezési határidő: 2017. október 5. 

További információ, a tervezett program és a regisztrációs űrlap ide kattintva érhető el.

 

A rendezvény az EFOP-3.4.2-VEKOP-15-2015-00001 „Campus Mundi – felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program” című projekt részeként a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 

Utolsó módosítás: 2017.09.28.