Szárnyvonalak Európában

2017.08.31.

Projekttükör | Civil szervezet, Önkormányzatok

Társadalmi előítéletekkel kapcsolatos nemzetközi érzékenyítő találkozót szerveztek az Európa a polgárokért program résztvevői.

A „Csepp a tengerben” Állami Gondozott Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány 1997 óta támogatja a pilisi gyermekotthonban élő gyermekeket a nyári táborok, az évközi rendszeres látogatások, a sportprogramok, a drámapedagógiai és kézműves foglalkozások és a kulturális kirándulások keretében.

A Szlovákia, Magyarország, Románia és Szerbia összefogásával létrejött Európa a polgárokért testvérvárosi találkozó projekt olyan Európában élő, 14-18 éves, gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő fiataloknak nyújtott segítséget, akik mögött nincs támogató családi háttér. A találkozón szakmai előadások, interaktív színházi (társas)játékok, workshopok és terepgyakorlatok segítségével jártak körül olyan témákat, mint a mélyszegénység, az otthontalanság és hajléktalanság, a fogyatékkal élők nehézségei, a roma/cigány fiatalok lehetőségei, a menekültek helyzete vagy a büntetett előéletűek sorsának alakulása. 

Tudjon meg többet a projektről ide kattintva!

További sikeres projektekről is szívesen olvasna? 
Ide kattintva böngészheti projektbemutatókból készült szűrhető adatbázisunkat.

Utolsó módosítás: 2017.11.26.