Bővülő pályázói kör, még kedvezőbb jelentkezési feltételek

2017.10.27.

Pályázat | Felsőoktatás

Újdonságok a Campus Mundi ösztöndíjtípusok aktuális felhívásaiban

Friss változás!

Alkalmazkodva a felsőoktatási intézmények féléveihez és a hallgatói igényekhez, meghosszabbítjuk a jelenleg érvényben lévő jelentkezési határidőt a Campus Mundi külföldi részképzés és szakmai gyakorlat ösztöndíjtípusoknál!

A külföldi részképzés ösztöndíj a jelenlegi október 30-a helyett 2018. március 30-ig pályázható, míg a gyakorlati ösztöndíjaknál a 2018. februári határidő helyett 2018. június 30-ig várjuk a jelentkezéseket annak érdekében, hogy a tavaszi félévre vagy a nyári szakmai gyakorlatra kiutazó hallgatók is tudjanak pályázni.

A Campus Mundi ösztöndíjprogram célja, hogy a lehető legtöbb hallgató megismerhesse, milyen egyedülálló tapasztalatokat ad egy külföldi részképzés vagy szakmai gyakorlat. Annak érdekében, hogy ez a lehetőség minél szélesebb hallgatói réteget elérjen, a következő időszakban jelentősen bővül azok köre, akik Campus Mundi ösztöndíjra jelentkezhetnek a világ szinte bármelyik országába. A pályázói körre és pontozási rendszerre vonatkozó változtatások összeállításunkban olvashatóak. 

Részképzés esetén:

Külföldi részképzés esetén már elegendő 1 lezárt aktív félév a Campus Mundi programba való jelentkezéshez, és csak a mobilitás megvalósításkor szükséges 2 lezárt aktív félév, így már az elsőéves hallgatók számára is nyitott a jelentkezés.

Szakmai gyakorlat esetén: 

Ebben az ösztöndíjtípusban már több változással lehet számolni: a hallgatók szintén 1 lezárt aktív félév után pályázhatnak, és a kiutazáshoz is elegendő ez az 1 teljesített félév. Mostantól nem csupán alap-, mester-, osztatlan vagy PhD képzésről, hanem már szakirányú továbbképzési szakokról is jelentkezhetnek hallgatók Campus Mundi szakmai gyakorlatra. Szintén a pályázói kör bővítését szolgálja, hogy a Campus Mundi szakmai gyakorlat teljesítésekor már nem feltétlenül szükséges az aktív hallgatói státusz, továbbá az Erasmus+ programhoz igazodva a diploma megszerzése után 12 hónapon belül is teljesíthető a külföldi szakmai gyakorlat.

Az egyszerűsített pontozási rendszerről:

Az egyszerűsített pontozási rendszernek köszönhetően nagyobb hangsúlyt kap a hallgató tanulmányi eredménye, a kiemelkedő szakmai, közéleti tevékenység pontszáma és a korábbi mobilitás hiányára vonatkozó pontszám is csökken.
A korábban használt 110 pontos modell helyett 100 pontossá alakul a bírálati rendszer, így a plusz pontként értékelhető teljesítmények az alábbiak szerint módosulnak:

A jelentkező kiemelkedő tudományos, művészeti vagy sporttevékenységért 5 és 10 pont helyett már 2 és 5 közötti pontot kaphat, míg ha korábban nem vett részt mobilitási projektben, úgy 10 helyett 5 pontot adnak hozzá majd az addigi eredményeihez a bírálók.

Az ösztöndíj a fenti pontozási módosítások után könnyebben elérhető a kiemelkedő tudományos tevékenységgel nem rendelkező és a korábban már mobilitási programban részt vett hallgatók számára is.

A módosított felhívások és a további részletek elérhetők a www.campusmundi.hu oldalon. A fenti változtatások az októberi kuratóriumi döntésnél már érvénybe lépnek.

Kérdés esetén kollégáink a campusmundi@tpf.hu e-mail címen vagy közvetlen információs telefonszámunkon (+36 1 237 1310) elérhetők!

 

Utolsó módosítás: 2017.10.27.