Erasmus+ pályázatíró szemináriumok - Szakképzési mobilitási pályázatok 2018

2017.09.27.

Rendezvény | Szakképzés

Hatékony projekttervezés, pályázati dokumentáció, pénzügyi és adminisztrációs szabályok - szakképzési projektekre fókuszálva.

Az Európai Bizottság 2018-ban 7 millió eurót biztosít az Erasmus+ programon keresztül a magyar szakképzési szektor intézményeinek fejlesztésére: pályázati úton nyújt támogatást az oktatók, szakemberek és diákok nemzetközi tapasztalatszerzéséhez. A Tempus Közalapítvány idén is pályázatíró szemináriumokkal segíti a hazai szakképzés szereplőit a sikeres Erasmus+ mobilitási pályázatok elkészítésében.

Miért érdemes bekapcsolódni az Erasmus+ programba?
Egy sikeres projekt révén a szakképzési intézmények modernizálhatják módszertanukat, nemzetközi tapasztalatokat szerezhetnek, megismerhetik a külföldi jó példákat és nem utolsó sorban növelhetik helyi és nemzetközi ismertségüket.

A pályázatok egyéni szinten is számos előnyt kínálnak: segíthetik az intézmények munkatársainak, oktatóinak szakmai megújulását, idegen nyelv tudásának fejlesztését, vagy akár szakmai motivációjuk növekedését. Szakmai gyakorlatok keretében a programban diákok is részt vehetnek, akik nemzetközi munkatapasztalatot szerezhetnek és ezáltal jelentősen növelhetik későbbi elhelyezkedési esélyeiket.

Kiket várunk a pályázatíró szemináriumokra?
A program nyitott a szakképzés minden szereplője számára, pályázatot nyújthatnak be a szakközépiskolák, szakgimnáziumok, kamarák, szakképzésben részt vevő vállalatok, civil szervezetek, akik munkatársaiknak és diákjaiknak szeretnének nemzetközi tapasztalatot és fejlődést biztosítani.

Mit kínál a pályázatíró szeminárium?
A pályázatíró szemináriumok célja, hogy a pályázók átfogó képet kapjanak az Erasmus+ mobilitási pályázattípusról, megismerkedjenek a pályázati dokumentációval, pénzügyi és adminisztrációs szabályokkal. A Közalapítvány munkatársai praktikus segítséget nyújtanak a pályázatok elkészítéséhez, a hatékony projekttervezéshez, kezdve a költségvetés összeállításától a pályázati űrlap kitöltéséig.

A pályázatíró szemináriumokon való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Az egyes időpontokra és helyszínekre kattintva megtekintheti a rendezvények programját és regisztrálhat az adott műhelyre:

 

Utolsó módosítás: 2017.10.18.