Kutatás a felsőoktatás nemzetköziesedése témakörében

2017.10.27.

Nemzetköziesítés | Felsőoktatás

A T-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ Zrt. a Tempus Közalapítvány megbízásából kutatást végez a felsőoktatás nemzetköziesedése témakörében.

A T-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ Zrt. a Tempus Közalapítvány megbízásából, az EFOP-3.4.2-VEKOP-15-2015-00001 projektjének keretében kutatást végez a felsőoktatás nemzetköziesedése témakörében.

A kutatás célja, hogy eredményeivel hozzájáruljon a magyar felsőoktatás, valamint a magyarországi felsőoktatási intézmények nemzetközi elismertségének és népszerűségének növeléséhez. Ennek érdekében a kutatás keretében szeretnénk részletes képet kapni az intézményi jó gyakorlatokról és a nemzetköziesedés előtt álló problémákról, nehézségekről. Ehhez szükségünk van a legilletékesebbek – a hazai felsőoktatásban dolgozók – véleményére. Különösen fontos számunkra azok véleménye, akik a hazai felsőoktatás nemzetköziesedésében kulcsszerepet játszanak, akár mert döntési helyzetben vannak, akár mert aktív részesei a folyamatnak.

A kutatás két fő célcsoportja: hallgatók és az intézmények vezetői. A számukra készült kérdőív az alábbi linken elérhető:

Hazai és nemzetközi hallgatók számára készült kérdőív az alábbi linken elérhető: 
http://www.t-tudok.hu/?kerdoiv/nemzetkoziesedes/

Intézményvezetők számára készült kérdőív az alábbi linken elérhető: 
http://www.t-tudok.hu/?kerdoiv/nemzetkoziesedes-intezmenyeknek/

Kérjük, hogy válaszaival segítse kutatásunkat és amennyiben ismer a téma szempontjából még fontos intézményi szereplőt, kérjük, ajánlja figyelmébe a kutatást. 

Utolsó módosítás: 2017.11.16.