Hogyan fejleszthető egy szakképzési mobilitási projekt a tanulási eredmények megközelítés alkalmazásával?

2017.11.27.

Rendezvény | Szakképzés

Már csak három napig lehet jelentkezni a pályázatírást támogató szemináriumra.

A szemináriumon olyan projektek tervezésében szeretnénk támogatni az érdeklődő szakképző intézményeket, amelyek összhangban állnak intézményfejlesztési céljaikkal. Amellett, hogy részletesen ismertetjük a tanulási eredmény alapú megközelítést és az abban rejlő szakmai lehetőségeket, konkrétan hasznosítható ötletekkel is segítjük majd a pályázókat. A rendezvény interaktív, az előadások mellett kiscsoportos munkában, közösen gondoljuk át a legfontosabb kérdéseket, ami megkönnyíti majd a pályázatok munkaprogramjának tervezését.

Időpont: 2017.12.05. 09.00-15.00
Helyszín: Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 6. emelet, Brüsszel terem)

A rendezvényen részletesen kibontjuk a megelőző projektindító szemináriumok egyes elemeit. Az európai mobilitási trendeken túl bemutatjuk, hogyan javíthatják ECVET eszközök alkalmazásával a mobilitási gyakorlatok hasznosulását, és az eredményeik fenntarthatóságát. A szeminárium résztvevőinek lehetősége lesz a közös gondolkodásra a Nemzeti ECVET szakértői hálózat egyik szakértőjével is. A szeminárium során a következő kérdéseket járjuk körül:

  • Az  Európai Szakoktatási és Szakképzési Kreditrendszer hazai és külföldi háttere.
  • Miért jó az intézményeknek a tanulási eredmény alapú gondolkodás?
  • Segítséget nyújtunk az Erasmus+ mobilitási projekteket  támogató dokumentumok az Együttműködési Megállapodás és a Tanulási Megállapodás értelmezésében.
  • Hogyan valósítsunk meg tanulási eredmény szemléletű mobilitási projekteket?
    • az intézményi fejlesztési igények,
    • projektcélok és várt hatások tükrében.

A december 5-i ECVET szemináriumra az első 30 (max.40) olyan résztvevő jelentkezését tudjuk elfogadni, akik még nem vettek részt ECVET szemináriumon, de a pályázásban már van gyakorlatukA témában még nem gyakorlott tanúsítványos projektgazdák részvételére is kiemelten számítunk. Javasoljuk, hogy részvételi szándékukat mielőbb jelezzék. Kérjük, hogy intézményenként egy, maximum 2 fő regisztráljon (ez esetben az intézményvezető/döntéshozó és projektkoordinátor). Amennyiben vett már részt ECVET kezdő szemináriumon, abban az esetben az ECVET haladó szemináriumon való részvételt javasoljuk egy későbbi időpontban.

A részletes program és a regisztráció ide kattintva érhető el.

Utolsó módosítás: 2017.11.27.