Online elérhető az OECD/EU HEInnovate országjelentés

2017.12.06.

Nemzetköziesítés | Felsőoktatás

2017. november 29-én az Innovatív felsőoktatás - regionális fejlesztés és hálózatépítés című konferencián mutatta be az Európai Bizottság és az OECD „A vállalkozókészség és az innováció támogatása a magyar felsőoktatásban” címmel kiadott közös jelentését.

A jelentés a HEInnovate kutatás eredménye, amelyet az OECD és az Európai Bizottság az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Tempus Közalapítvánnyal együttműködésben 2015. december és 2016. november között végzett Magyarországon.  

Az országjelentésnek már most konkrét szakpolitikai hatása van. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Tempus Közalapítvánnyal közösen - felsőoktatási intézmények és innovatív vállalatok képviselőiből és szakpolitikai szereplőkből álló szakértői csoport bevonásával - gyakorlati javaslatokat és támogató mechanizmusokat dolgozott ki a magyarországi felsőoktatási intézmények számára.

Az idén november 29-én egyéves megalakulását ünneplő magyarországi HEInnovate hálózat egy az innováció és vállalkozó szellem fejlődése érdekében tenni, együttműködni kívánó szakemberek szakmai fóruma, melynek célja a tapasztalatcsere, az együttműködések és a nemzetközi HEInnovate hálózatba való aktív bekapcsolódás.

A kiadvány letölthető az OECD honlapjáról:

http://www.oecd.org/industry/supporting-entrepreneurship-and-innovation-in-higher-education-in-hungary-9789264273344-en.htm

http://www.oecd-ilibrary.org/industry-and-services/supporting-entrepreneurship-and-innovation-in-higher-education-in-hungary_9789264273344-en 

Információ az Innovatív felsőoktatás - regionális fejlesztés és hálózatépítés konferenciáról 

Utolsó módosítás: 2018.02.02.