Aktualitások a Campus Mundi ösztöndíjprogramban

2017.12.14.

Pályázat | Felsőoktatás

Változások: A 2018/19-es tanév felhívásai, országkategóriái

Az év utolsó hónapja sem telik el tétlenül, így két új lehetőség is nyílt azoknak a hallgatóknak, akik a Campus Mundi szakmai gyakorlat vagy részképzés ösztöndíjtípus iránt érdeklődnek.

Szakmai gyakorlat

Azon leendő ösztöndíjasok számára, akik már a 2018/19-es tanév gyakornoki lehetőségein gondolkoznak, igazán jó hír, hogy december 8-án megnyílt a www.scholarship.hu felületen a szakmai gyakorlat következő pályázati fordulója!
Figyelem, jelenleg kettő gyakorlatra szóló felhívás is szerepel így az oldalon! A korábbira ("Felhívás a 2017/18-as tanévre") való jelentkezéssel a 2018. szeptember 30-ig, az újonnan nyitottal ("Felhívás a 2018/2019-es tanévre") pedig a 2018. június 1-től egészen 2019. szeptember 30-ig megvalósuló mobiliásokat támogatja a Campus Mundi program.
Az új pályázati forduló azoknak a keresztféléves hallgatóknak is kedvez, akik a diploma utáni szakmai gyakorlati lehetőséget szeretnék kihasználni: ha hamarosan végeznek jelenlegi képzésükön, akkor még az aktív hallgatói jogviszonyuk ideje alatt kell benyújtaniuk pályázatukat, ami így akár még a 2018/19-es tanévben is megvalósulhat.

A pályázás, valamint ezzel együtt a formai és szakmai bírálat továbbra is folyamatosan lehetséges, de érdemes a mobilitás megkezdése előtt három hónappal elkezdeni a szükséges dokumentumok beszerzését, ill. a www.scholarship.hu felületen való jelentkezést. Az ehhez szükséges formanyomtatványok megtalálhatóak honlapunkon itt.

Részképzés

Részképzés esetén a jelentkezők többször szembesülhettek azzal a helyzettel, hogy küldő intézményük nem rendelkezett érvényes együttműködési szerződéssel a kiszemelt külföldi intézménnyel, így várniuk kellett annak megkötésére vagy emiatt másik egyetemet, főiskolát választottak. Azonban ezután freemover hallgatóként olyan intézményt is megadhat a pályázó a jelentkezéskor, ahol még nincs ilyen jellegű együttműködés a küldő és a fogadó intézmény között, tehát a pályázó saját maga kereshet fogadó egyetemet. Ilyen esetekben a jelentkezőnek nagyobb önállóságra van szüksége, hiszen maga intézi a kapcsolatfelvételt a külföldi egyetemmel, főiskolával, de munkája hamar megtérülhet, ha a következő szemesztert már a megálmodott felsőoktatási intézményben kezdheti Campus Mundi ösztöndíjjal. A freemover kiutazási lehetőséget is tartalmazó módosított Campus Mundi részképzés felhívása várhatóan december 18-tól elérhető lesz a Campus Mundi honlapon, ezzel párhuzamosan megnyílik a hozzá tartozó pályázati felület is a www.scholarship.hu oldalon. 

A 2018/2019. tanévben egyes országok besorolása az Erasmus+ programhoz hasonlóan változik, mely mindhárom pályázattípus esetében érvényes lesz. A pályázás előtt érdemes tehát megnézni az aktuális felhívásban, hogy az adott célország melyik ösztöndíjsávba került, mennyi lesz a havi ösztöndíj összege.

Kérdéseket a campusmundi@tpf.hu e-mail címen vagy információs telefonszámunkon (1/237-1310) várunk.

Kapcsolódó hír:

Bővülő pályázói kör, még kedvezőbb jelentkezési feltételek

 

Utolsó módosítás: 2018.02.26.