Új pályázati határidők az Erasmus+ programban

2017.12.15.

Hír | Köznevelés, Szakképzés, Felnőtt tanulás

A köznevelés, a szakképzés és a felnőtt tanulás területéről mobilitásokra február 1-ig, partnerségi együttműködésekre március 21-ig lehet pályázni

Az Európai Unió 2014-2020 között megvalósuló Erasmus+ programjába egyetemisták mellett diákok, iskolai csoportok, tanárok és szakemberek is bekapcsolódhatnak a köznevelési, a szakképzési, a felnőtt tanulási, valamint az ifjúsági szektorból.

2017-ben több mint 380 projekt nyert támogatást hazánkban, ami 18.000 fő nemzetközi tapasztalatszerzését teszi lehetővé. Az Erasmus program elindítása óta eltelt 30 évben bebizonyosodott, hogy az uniós támogatással megvalósuló együttműködésekben látványosan fejlődik a résztvevők nyelvtudása és személyisége, emellett a program segíti a fiatalok munkába állását, a pedagógusok módszertani megújulását, a szakképzésben új eszközök és technológiák megismerését, ezáltal pedig hozzájárul az oktatás és képzés minőségének fejlesztéséhez.

5 érv, amiért érdemes pályázni az Erasmus+ programban:
1. Tapasztalatcsere
2. Inspiráció
3. Szakmai megújulás
4. Nyelvtanulás
5. Kapcsolatteremtés

A köznevelés, a szakképzés, a felsőoktatás, a felnőtt tanulás és az ifjúság területén megvalósuló projektek lehetnek stratégiai partnerségek, amelyekben több ország intézményei és szervezetei dolgozhatnak egy-egy közös témán; illetve irányulhatnak kifejezetten külföldi mobilitások megvalósítására, amikor valamilyen képzésen, szakmai gyakorlaton vagy tanulmányúton lehet részt venni.

A 2018-as évre vonatkozó pályázati felhívások már megtalálhatók a Tempus Közalapítvány honlapján, annan elérhető az Erasmus+ pályázati útmutató is.

Mobilitási pályázatok (KA1)

Erasmus+ stratégiai partnerségek (KA2)


Figyelem! Felsőoktatási hallgatók a hazai intézményükben jelentkezhetnek Erasmus+ részképzésre vagy szakmai gyakorlatra. A részletekről és a pályázati határidőkről az egyetemek és főiskolák nemzetközi irodáiban tudnak bővebb felvilágosítást adni.

Utolsó módosítás: 2017.12.15.