Megjelent 'A korai iskolaelhagyás megoldása' c. uniós kiadvány

2018.01.08.

Kiadvány | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás, EU

'A korai iskolaelhagyás megoldása' címen jelent meg 2017 decemberében az Európai Unió új kiadványa, amiben olyan innovatív és inspiráló projektekről olvashatnak, melyek célja a korai iskolaelhagyás számának csökkentése.

„A korai iskolaelhagyás megoldása” kiadvány olyan választott termékeket mutat be, amelyek az Erasmus+ program, valamint elődje, a Lifelong Learning Programme (Élethosszig Tartó Tanulás) finanszírozása alatt álló projektek során születtek a közoktatás, szakképzés és felnőtt tanulás területein. 2010 óta az Európai Unió kulcsfontosságú prioritása a korai iskolaelhagyás megelőzése, és célnak tűzte ki a korai iskolaelhagyás mértékének 10% alá csökkentését. A Bizottság 2011. júniusi a korai iskolaelhagyás csökkentésére irányuló szakpolitikai javaslataiban egy keretet határoz meg a koherens, átfogó és tényeken alapuló politikáért, mint a (1) fő faktorok és monitoring meghatározása, (2) prevenció, (3) intervenció és (4) kompenzációs intézkedések.

A kiadványt angol nyelven ide kattintva érheti el.

A témával a Tempus Közalapítvány Tudásmenedzsment csoportja is foglalkozik. A CroCooS - Előzzük meg a lemorzsolódást! című projektjüknek célja egy intézményi korai jelző- és beavatkozási rendszer kidolgozása, és három országban történő tesztelése volt a partner országokban már működő adatok összegyűjtése és elemzése alapján.

A CroCooS tudástárát itt találhatja meg.

 

Utolsó módosítás: 2018.03.27.