Nyilvános konzultáció az értékek és a mobilitás területén működő uniós alapokról

2018.01.16.

Hír | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Ifjúság, EU, Nonprofit szervezet, Önkormányzatok

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt hirdetett, hogy megismerhesse az érintettek, pályázók véleményét az uniós értékek és a mobilitás területén működő uniós alapokról.

A Bizottság 2018-ban átfogó javaslatokat fog benyújtani a 2020 utáni többéves pénzügyi keretre (azaz az EU hosszú távú költségvetésére) és a pénzügyi programok következő generációjára vonatkozóan. A Bizottság úgy alakítja ki a javaslatait, hogy azok lehetővé tegyék az EU-nak a legfontosabb problémák megoldását azokon a területeken, ahol a tagállamok uniós szinten összefogva többet tudnak elérni, mint külön-külön. Ehhez gondosan értékelni kell, hogy mi működött jól az elmúlt időszakban, és mit lehetne javítani a jövőben. Ez a konzultáció szerves részét képezi a folyamatnak. Célja, hogy a Bizottság megismerje az érdekeltek véleményét arról, hogy miképpen lehetne minden egyes eurót az uniós költségvetésből a lehető legjobban felhasználni.

A konzultáció célja ezért, hogy segítse annak feltérképezését, mely – az értékek és mobilitás terén működő – pénzügyi programok működtek jól az elmúlt időszakban, és milyen javításokra, módosításokra lenne szükség a jövőben.

A konzultáció során összegyűlt visszajelzések hozzájárulnak az Európai Unió 2020 utáni több éves pénzügyi programjainak kialakításához.

A kérdőív magyar nyelven is elérhető és kitölthető.

A kitöltés határideje: 2018. március 8.

A kérdőívről további információk az alábbi oldalon olvashatóak.

A magyar nyelvű kérdőív ezen a linken érhető el.

A kérdőív kitöltésénél minden olyan magánszemély, illetve szervezet részvételére számítanak, aki/amely tanulmányi mobilitással, általánosságban az oktatással és képzéssel, az önkéntességgel, a humanitárius segítségnyújtással, a szolidaritási tevékenységekkel, az ifjúsági munkával, a munkavállalói mobilitással, a kultúrával, a médiával és a művészettel, az uniós polgársággal és értékekkel, a jogérvényesüléssel, az igazságügyi együttműködéssel és a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ügyekben érdekelt, illetve azok iránt érdeklődik.

Utolsó módosítás: 2018.02.26.