Eurodesk gyakornoki felhívás

2018.01.17.

Eurodesk | Felsőoktatás, Ifjúság, EU

A Tempus Közalapítvány keretében működő Eurodesk Magyarország gyakornokot fogad 2018. tavaszi félévében.

Az Eurodesk az Európai Bizottság támogatásával működő ifjúsági információ-szolgáltató hálózat, melynek az EU tagállamaiban, valamint Norvégiában, Izlandon, Liechtensteinben, Svájcban, Macedóniában és Törökországban több mint 1200 regionális és helyi partnere van. Ezekben az irodákban szakemberek nyújtanak telefonos, e-mailes és személyes információ-szolgáltatást a fiataloknak. A magyarországi Eurodesk hálózatot az Eurodesk Magyarország koordinálja. Az országos koordinátorok fejlesztő munkát végeznek az ifjúsági információ-szolgáltatás területén, nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt.

Olyan gyakornok jelentkezését várjuk, aki nem ijed meg az önálló feladatoktól, szeretne fejlődni és munkatapasztalatot szerezni. Változatos feladatok várnak rá:

  • kommunikációs felületeink kezelése (honlap, Facebook, stb.);
  • aktív közreműködés az iroda napi szintű munkájában;
  • az európai és a magyar hírek folyamatos figyelése, az információk továbbítása a magyar hálózatnak;
  • részvétel szervezőként, kiállítóként, információ-szolgáltatóként az Eurodesk rendezvényein, állásbörzéken vagy akár nyári fesztiválokon.

Egy fiatalos csapat tagja lehetsz, tapasztalatot szerezhetsz a nemzetközi ifjúsági munka és a hazai civil szféra területén, és – egyéni érdeklődésedtől függően – betekintést nyerhetsz különböző nemzetközi ösztöndíjprogramok működésébe, a hazai és európai oktatási-képzési szakpolitikákba is.

Komoly előnyt jelent, ha jó az íráskészséged, jól beszélsz angolul, jártasággal rendelkezel online kommunikációs eszközök használatában, gyakorlatias hozzáállású vagy és érdeklődsz a nemzetközi ügyek, az Európai Unió aktuális kérdései, az ifjúságpolitika és a civil szféra iránt. Olyan jelölt jelentkezését várjuk, aki legalább 4 hónapra szóló gyakornoki helyet keres, legalább heti 20 órában.

A gyakorlat megkezdésének időpontja 2018. február 19. (egyeztetés tárgyát képezi)

A jelentkezők önéletrajzát és motivációs levelét az eurodesk@tpf.hu e-mail címre várjuk 2018. február 4-ig.

Utolsó módosítás: 2018.02.02.