Kedvezőbb pontszámítás a Campus Mundi programban!

2018.02.07.

Pályázat | Felsőoktatás

Az új év több jó hírrel indult azon hallgatók számára, akik a Campus Mundi program segítségével szeretnének tanulmányaik alatt külföldi tapasztalatot szerezni.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a külföldi részképzést bővítettük a freemover részképzés lehetőségével. Ez a változtatás arra nyújt esélyt a hallgatóknak, hogy olyan intézményt is megadhassanak a jelentkezéskor, ahol még nincs kölcsönös együttműködés a küldő és a fogadó intézmény között, tehát a pályázó saját maga kereshet fogadó egyetemet.

Egyszerűsödött a pontszámítás rendszere is: a most jelentkező, vagy a bírálati szakaszban lévő pályázók tanulmányi eredményükre már kedvezőbb pontszámot kaphatnak a bírálat során. Lássuk, hogyan alakultak az új pontszámok:

  • 0 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe nem éri el a szakátlag felét;
  • 20 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe  nagyobb vagy egyenlő, mint a szakátlag fele, de kisebb, mint a szakátlag;
  • 35 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe = szakátlag;
  • 50 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe a szakátlag feletti.

Doktori képzésben részt vevő hallgatók automatikusan 50 pontot kapnak.

Emeltük a szakátlaggal egyenlő kreditindexre adható pontszámot: a korábbi 10 pont helyett 35 pontot kapnak ez esetben a pályázók. A szakátlag körüli egyéni teljesítménnyel és egy színvonalas, kidolgozott motivációs levéllel tehát már jó eséllyel elnyerhető az ösztöndíj. A pontszámítás módosításával nem titkolt szándékunk, hogy azok számára is elérhető legyen az ösztöndíjas státusz, akik a szakátlag körüli, esetleg kevéssel alatti, de egyenletes egyéni teljesítménnyel rendelkeznek.

Amennyiben kérdése merült volna fel, keressen minket bizalommal az info@tpf.hu vagy a campusmundi@tpf.hu e-mail címen vagy információs telefonszámainkon (1/237-1310, vagy 1/237-1320)!

Kapcsolódó hírek:

Aktualitások a Campus Mundi ösztöndíjprogramban
Bővülő pályázói kör, még kedvezőbb jelentkezési feltételek

 

Utolsó módosítás: 2018.02.26.