Elindult a második európai filmvetélkedő!

Partner hír | 2018.02.15.

Hír | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Ifjúság, EU

Az Európai Bizottság az európai filmek, TV műsorok, és videojátékok sokszínűségének népszerűsítése céljából vetélkedőt indít.

A résztvevőknek 18, a Kreatív Európa MEDIA támogatásában részesült filmet és audiovizuális alkotást kell felismerniük, illetve a 10 legsikeresebb résztvevő kiválasztásakor további kiegészítő kérdéseket is meg kell válaszolniuk.

A 10 legmagasabb pontszámmal rendelkező versenyző utazást nyer a 2018-as Cannes-i filmfesztiválra, amely nyeremény tartalmazza a kiutazást és a szállást 2018. május 14-16. között. A szerencsés nyertesek fesztivál akkreditációt kapnak, szakmabeliektől ismerhetik meg Európa audiovizuális iparának működését, továbbá részt vesznek a Directors’ Fortnight és a The International Critics' Week keretében kiválasztott két film vetítésén.

Ki vehet részt a versenyen?
A versenyen 18 év felett bárki részt vehet, aki a Kreatív Európa program tagországából származik. Az EU intézményeiben, vagy a filmiparban dolgozók nem versenyezhetnek, a Bizottság azonban bátorítja a részvételre nem jogosult személyeket, hogy terjesszék és népszerűsítsék a versenyt ismerősi köreikben.

A kvízt itt lehet kitölteni.

A kitöltés határideje: 2018. március 18.

További információk a felhívásról a Kreatív Európa MÉDIA program oldalán olvashatóak.

Utolsó módosítás: 2018.02.26.