2018-as Stipendium-jelentkezések - Rekord mennyiségű pályázat

2018.02.22.

Pályázat | Felsőoktatás

Február 16-i határidővel lezárult a jelentkezések első köre a Stipendium Hungaricum Programban a 2018-19-as tanévtől induló képzésekre elnyerhető ösztöndíjakra.

A számok figyelemre méltóak: összesen 28 535 pályázat érkezett be a programban jelenleg résztvevő kb. 60 partnerországból/-térségből. Ez azt jelenti, hogy a tavalyihoz képest ebben az évben nagyjából megduplázódott a benyújtott pályázatok száma.

2018-ban a következő országokban mutatkozott a legnagyobb érdeklődés az SH ösztöndíjak iránt a rendelkezésre álló kvótákat figyelembe véve: Nigéria, Pakisztán, Tanzánia, Jemen, Szudán, Kirgizisztán, Kenya, Ghána, Etiópia és Angola. Ezek közül 5 helyen 1000 fölött volt a beadott pályázatok száma. Irodánk jelenleg technikai ellenőrzést végez, s ezt követően továbbítjuk majd partnereinkhez az ellenőrzésen megfelelt anyagokat. Ezután a partnereink feladata lesz, hogy március 30-i határidőre az egyes kvótáknak megfelelően kiválasszák azokat a hallgatókat, akiket jelölni szeretnének az ösztöndíjra. Mindezek és a sikeres felvételi vizsgák eredményeképpen 2018-ban megközelítőleg 5200 Stipendium Hungaricum ösztöndíjas kezdheti majd meg tanulmányait magyar felsőoktatási intézményekben.

Nemrégiben is születtek azonban oktatási egyezmények (például Argentínával és Eritreával), melyek következtében bizonyos országokból még fogadunk pályázatokat március 19-ig. Figyelemre méltó számaink további növekedése várható.

 

Utolsó módosítás: 2018.02.26.