A kulturális örökség európai évével (2018) kapcsolatos események címkézése

2018.02.22.

Hír | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Ifjúság, EU

2018-ban Európa-szerte megünnepeljük a földrész kulturális örökségét, és ezzel kapcsolatban számos eseményre kerül sor. Vegyen részt Ön is a kezdeményezésben!

Ha az Ön szervezete a kampányév céljait előmozdító programot vagy projektet szervez, használja a kulturális örökség európai évének címkéjét!

Mi is ez a címke?

A címke egy logóból, egy szlogenből és egy hashtagből áll, és olyan eseményekre vagy projektekre használható, amelyek 2017. december 7-e (amikor is a milánói európai kulturális fórumon hivatalosan megnyitják az évet) és 2018. december 31-e között kerülnek megrendezésre. A projekteknek hozzá kell járulniuk a 2018-as európai év egy vagy több célkitűzésének a megvalósításához. E célkitűzéseket az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2017/864 határozatának 2. cikke tartalmazza.

Az Ön projektje kapcsolódik az európai évhez? Ha igen, kérje a címkét, és legyen részese a kezdeményezésnek!

Ki adhatja ki a kulturális örökség európai évét jelölő címkét?

  • Az egyes uniós országok tagállami koordinátora – valamennyi országos, regionális és helyi projektre. Nézzen utána, hogyan lehet kérelmezni a címkét az Ön országában.
  • Az Európai Bizottság – az összes uniós finanszírozású projektre. Jelentkezni itt lehet (angol nyelvű).
  • A 2018-as európai év érdekeltjeiből álló bizottság tagjai - a több országot érintő olyan projektekre, amelyeket valamely érdekelt szervezet hajt végre.

Figyelem: a címkét csak az arra hivatalosan engedélyt kapott projektek kapcsán szabad feltüntetni. Ha kiderül, hogy egy szervezet engedély nélkül használja a címkét, fel fogjuk szólítani, hogy távolítsa el azt.

Utolsó módosítás: 2018.02.26.