Kétmilliárd forint külföldi ösztöndíjakra

2018.03.13.

Pályázat | Felsőoktatás

Folyamatosan pályázhatnak Campus Mundi ösztöndíjra azok a fiatalok, akik nyáron külföldi szakmai gyakorlatra, vagy az őszi félévben külföldi egyetemre utaznának ki.

A program ebben az évben kétezer egyetemi és főiskolai hallgató nemzetközi tapasztalatszerzését teszi lehetővé, kétmilliárd forint támogatásból.

Kiemelkedően magas, 200.000 – 350.000 Ft havi ösztöndíjat kapnak azok a fiatalok, akik sikerrel pályáznak Campus Mundi ösztöndíjra. A szociálisan rászoruló hallgatók ehhez további havi 35.000 Ft kiegészítő támogatást kaphatnak. A 2016-ban elindított program célja ezzel az, hogy minél több felsőoktatási hallgató számára biztosítsák a nemzetközi tapasztalatszerzés lehetőségét.

Pályázni folyamatosan, egész évben lehet, de aki nyáron egy külföldi cégnél, vállalkozásnál vagy szervezetnél töltené a szakmai gyakorlatát, illetve az őszi félévben egy másik ország egyetemén szeretne tanulni, annak most kell jelentkeznie. A program koordinálását végző Tempus Közalapítvány tájékoztatása szerint nemrég módosították a pályázatok értékelési szempontrendszerét, így most még nagyobb eséllyel nyerhető el az ösztöndíj.

„A külföldi ösztöndíjak ma már nem csak a legkiválóbb hallgatók számára elérhetők: napjainkban a külföldi részképzés vagy szakmai gyakorlat a felsőoktatási tanulmányok természetes része. Campus Mundi ösztöndíjra az egyszerűsített pályázati folyamatnak köszönhetően kevesebb adminisztrációval benyújtható a pályázat, és az átlagos tanulmányi eredmény egy megalapozott, kidolgozott motivációs levéllel már garantálja a támogatás megszerzését” – mondta Székely Ágnes, a Tempus Közalapítvány egységvezető-helyettese.

Akik már részt vettek a Campus Mundi programban, életre szóló élményekkel és a munkaerőpiacon is jól hasznosítható tapasztalatokkal tértek haza külföldről. A program keretében felsőoktatási hallgatók a világ szinte bármelyik országába utazhatnak részképzésre, szakmai gyakorlatra vagy rövid tanulmányútra.

2016 és 2021 között 6,6 milliárd forintos forrásból mintegy 9000 egyetemi és főiskolai hallgató nemzetközi tapasztalatszerzése támogatható a programban. A Campus Mundi ösztöndíjprogram megvalósítására az idei évben kétmilliárd forint áll rendelkezésre.

Cikksorozat a Campus Mundi pályázati lehetőségekről:

Pályakezdőként szakmai gyakorlattal? Nem lehetetlen!

Jól akarsz keresni? Tanulj külföldön ösztöndíjjal!

Campus Mundi: Ha most pályázol, ősszel már álmaid országában tanulhatsz!

További információ az aktuális határidőkről és a pályázás részleteiről a www.campusmundi.hu honlapon és Campus Mundi facebook oldalon található.

A program az EFOP-3.4.2 kiemelt projekt „Campus Mundi - felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program” címen az Európai Unió és Magyarország Kormányának támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg a Tempus Közalapítvány kezelésében.

Utolsó módosítás: 2018.04.23.