Képzésfejlesztők képzése Budapesten és Salgótarjánban

2018.03.23.

Hír | Szakképzés, Felnőtt tanulás

2018. február 22-23-án és március 1-2-án a Tempus Közalapítvány kétnapos műhelymunkát szervezett két helyszínen a szak- és felnőttképzés fejlesztése témában, fókuszálva a tanulási eredmények alapú megközelítés alkalmazására a képzésfejlesztésben. Összefoglaló.

A képzéseket a Szakképzési Centrumok meghívásainak eleget téve a Budapesti Gépészeti SZC Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában, és a Salgótarjáni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolájában tartottuk meg.

A műhely interaktív módszertanának köszönhetően a résztvevők közösen gondolkodtak a tanulási eredmények alkalmazási területeiről, a tanulási eredmények írásában szereztek jártasságot, és beszélgettek a tanulási eredmény alapú képzésszervezésről a gyakorlatban.

A képzésben résztvevők megismerték a nem formális tanulási környezetben (pl. munkatapasztalat során) szerzett tanulási eredmények mérésének, értékelésének, hitelesítésének európai tendenciáit és a magyarországi szabályozási és fejlesztési irányokat.

A Magyar Képesítési Keretrendszert népszerűsítő kisfilmet is érdeklődve fogadták a résztvevők. A képzések tartalmát 2015 óta a Tempus Közalapítvány koordinálásával működő nemzeti ECVET szakértői hálózat fejleszti, frissíti és minden esetben az adott SZC által tanított ágazatokra szabja.

A műhelyen használt kézikönyvek a Tempus Közalapítvány honlapján elérhetőek:

Utolsó módosítás: 2018.03.23.