Neked mit adott a Campus Mundi?

2018.03.27.

Magazin | Felsőoktatás

Előnnyel indulsz a munkaerőpiacon? Fejlődött a gyakorlati készséged, a szakmai tudásod? Új barátokat szereztél? Ösztöndíjas hallgatók beszámolóiból szemléztünk.

"Én Brüsszelben töltöttem a félévemet. Szakmailag amellett, amit az egyetemen elsajátítottam, számomra azt nyújtotta az ösztöndíjas időszakom, hogy nagyon sok, nagyon különböző emberrel találkoztam és beszélgettem, szórakoztam. Ezek olyan dolgok, amit egy egyetemi órán vagy nyelviskolában szerintem sose sajátíthat el az ember. Számomra azt adta a Campus Mundi ösztöndíj, hogy ha befejezem a tanulmányaimat, úgy kerülök a munkaerőpiacra, hogy tudom, bármilyen körülmények közt elboldogulok, hála a külföldi félévemnek."
MÁTÉ, nemzetközi gazdálkodás hallgató, részképzés, Belgium

"A választott kórház nagyon jól felszerelt, modern, és hallgatócentrikus volt. Minden héten tartottak nekünk szakmai előadásokat különböző témákban. A betegvizsgálat elvégzéséhez is kaptam tanácsokat, valamint a gyakorlati készségem is fejlődött. A kezdeti bizonytalanságom hamar elmúlt, a kint töltött két és fél hónap nagyon tartalmas és emlékezetes volt számomra."
KINGA, orvostanhallgató, külföldi szakmai gyakorlat, Németország

"A gyakorlat teljesítése mind a szakmai tudás és rutin, mind az idegennyelvi készségek fejlődését szolgálja. Mások az emberek, mások a szokások, mások a bevett technikák. A műtőben tapasztalt és az osztályos hangulat sem olyan feszült, hogy a hallgató tehernek érezze magát. Tanulni rengeteget lehet, a többi már csak egy kis szerencsén és a kiutazón múlik."
BENCE, orvostanhallgató, külföldi szakmai gyakorlat, Portugália

"Sok olyan dolgot láttam, amiről már tanultam, de itthon nem volt módom megnézni. PhD képzésen folytatom a tanulmányaim, így mindenképpen hasznos volt, hogy önállóan dolgoztam egy projekten, illetve számos Franciaországban megismert berendezést a későbbiekben is fogok majd használni."
DÁNIEL, gépészmérnök hallgató, részképzés, Franciaország

"Groningen egy diákoktól nyüzsgő, kanálisokkal teli, csodás, elbűvölő egyetemi kisváros. Egész Hollandiára a bicikliőrület jellemző, ami Groningenre hatványozottan igaz. Millió élménnyel gazdagodtam, nem beszélve a csomó új barátról, akikkel nyárra már tervezzük is  a következő találkozót."
BÁLINT, alkalmazott közgazdaságtan hallgató, részképzés, Hollandia 

"Három hónapot az USA-ban, Buffalóban töltöttem. Betekintést nyertem az amerikai orvos-beteg kommunikációba, kapcsolatba. Lehetőségem volt részt venni egy alapszintű robotsebészeti tanfolyamon is. Hétvégente a többi orvostanhallgatóval gyakran kirándultunk, és az ott élő magyarok is sokszor meghívtak minket."
ZSÓFIA, orvostanhallgató, külföldi szakmai gyakorlat, USA

"Spanyolország fővárosa, Madrid volt felnőtté válásom helyszíne, hiszen egyedül kellett boldogulnom ott egy szemeszteren át. Madrid egyik legjobb magánegyetemére, az Universidad Pontificia Comillas katolikus egyetemre jártam. Az oktatás színvonala nagyon magas, az iskola campusa gyönyörű, nem tudok rosszat mondani. Azoknak ajánlom, akik nemcsak egy jó egyetemen szeretnének tanulni, hanem egy élhető városban szeretnének élni."
DÓRA, kommunikáció- és médiatudomány hallgató, részképzés, Spanyolország

Ha kíváncsi vagy, Te mit tudnál kihozni a Campus Mundi ösztöndíj nyújtotta lehetőségekből, 
tájékozódj a részletekről itt!

Összeállította: Keczer Ibolya 
Fotók: Shutterstock

A cikk a Pályázati Pavilon 2017. őszi számában jelent meg.

Utolsó módosítás: 2018.11.28.