Webinárium: EFFeCT – Európai szakmai és módszertani keret fejlesztése a tanárok kollaboratív tanulásának támogatására

2018.04.17.

Rendezvény | Köznevelés, Felsőoktatás, Felnőtt tanulás, EU, Nonprofit szervezet

2018. április 25-én 15 órakor egy nemzetközi webinárium keretében mutatjuk be az EFFeCT projekt eredményeit.

Webinárium: EFFeCT – Európai szakmai és módszertani keret fejlesztése a tanárok kollaboratív tanulásának támogatására

2018. Április 25. 15:00

A tanárok közti együttműködésre épülő tanulásról szólt a Tempus Közalapítvány által koordinált EFFECT – Európai szakmai és módszertani keret fejlesztése a tanárok kollaboratív tanulásának támogatására című, hat partnerország (finn, lett, cseh, brit, ír és magyar) együttműködésében megvalósuló 2,5 éves projekt. A projekt során azt vizsgáltuk, hogy milyen eszközök támogatják legjobban a tanárok rendszerszintű, regionális és intézményi kollaboratív tanulását, valamint az ehhez kapcsolódó szakpolitika-alkotást. A projekt legfőbb eredménye a tanárok kollaboratív tanulását elősegítő nemzetközi Módszertani Keretrendszer (MF), mely útmutatóként szolgál pedagógusok, tanárképzők, iskolavezetők, oktatásügyi döntéshozók és fejlesztők számára a szakmai fejlesztési folyamatok megtervezésében, emellett egy gyakorlati módszertárat is tartalmaz, amely segédanyagokat és ötleteket kínál a tanulási folyamatot támogató facilitátorok számára.

A webnárium során bemutatásra kerülnek ezen projekteredmények, a résztvevők megismerhetik az MF fejlesztési folyamatot, magát a Módszertani keretrendszert és az azt támogató gyakorlati módszertárat, valamint a projekt honlapját, mely szójegyzékkel és a témához kapcsolódó dokumentumtárral segíti eligazodni a kollaboratív tanulás iránt érdeklődőket. Bemutatkoznak a projektben hazai pilot programot megvalósító partnerek is, ezáltal a résztvevők megismerhetik a lett, cseh és magyar oktatási rendszer sajátosságait a tanárok kollaboratív tanulását érintően.

A webinárium munkanyelve angol.

Program:

15.00 - 15.05 Opening of the webinar - Mika Risku (Moderator)
15.05 - 15.10 Introduction of the EFFeCT project – Albrechtné Garai Katalin
15.10 - 15.25 Research and development of the MF – Philip Woods
15.25 - 15.40 Testing of the MF: findings of the pilot programmes LV, CZ, HU – Rolands, Ozols, Glynn Kirkham, Szegedi Eszter
15.40 - 15.55 Methodological Framework and the Guide – Glynn Kirkham
15.55 - 16.10 Introduction of the webpage (Glossary, Library, E-book) – Albrechtné Garai Katalin
16.10 - 16.25 Resource Pool and the introduction of a chosen resourcepool element – Teresa O’Doherty
16.25 - 16.45 Moderated discussion –Mika Risku (Moderator) 

További információ (PDF)

Regisztrációját az alábbi linken várjuk. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Amennyiben kérdése merül föl a webináriummal vagy az EFFeCT projekttel kapcsolatban, kérjük, érdeklődjön Baranyi Diánánál (diana.baranyi@tpf.hu, (1) 237 13 00 / 326).

Utolsó módosítás: 2018.04.23.