EPALE újdonságok

Partner hír | 2018.04.23.

Hír | Felnőtt tanulás

2018-ban öt új témával bővült az EPALE platform: szolgáltatás és tanácsadás (outreach and guidance), regionális politikák (regional policies), az egész szakmai pályafutást végig kísérő tanulás (career-long professional learning), egészségügyi ismeretek (health literacy), és oktatási módszerek (teaching methods).

A témákban feltöltött híreket, anyagokat, blog bejegyzéseket már lehet taggelni, ami alapján az tartalmak jól kereshetők. Az új témák hamarosan önálló alpontként fognak megjelenni a Vitatémák menüt pont alatt.

Szintén újdonság a Platform új menüpontja, a Szakpolitika az Európai Unióban. Ebben a menüpontban a felnőttkori tanulással kapcsolatos európai szakpolitika legaktuálisabb információi találhatók. A következő kérdéskörökben kereshető információ: az EU szerepe a felnőttkori tanulásban, a felnőttkori tanulásra vonatkozó cselekvési programok, és azok megvalósítása, a cselekvési programok finanszírozása, kutatások és eredmények, és bevált gyakorlatok gyűjteménye. Rendelkezésre áll egy ún. felnőttkori tanulásra vonatkozó szakpolitika-elemző eszköz, amelynek általános célja, hogy támogassa a tagállamokat abban, hogy hatékony felnőttkori tanulással kapcsolatos szakpolitikákat dolgozzanak ki és valósítsanak meg, és közben jobban kihasználják a már meglévő, tudományos eredményeken alapuló ismereteket. Az eszköz ezen felül kvalitatív és kvantitatív adatokhoz is hozzáférést biztosít, amellyel összehasonlítható az országok egymáshoz viszonyított teljesítménye.

EPALE hazai rendezvények

A felnőttkori tanulás hazai szereplőivel együttműködve, olyan szakmai rendezvényeket szervezünk, amik lehetőséget kínálnak előre meghatározott, aktuális témák részletes megvitatására. A konferenciákra, szakmai napokra és workshopokra várjuk regisztrált tagjainkat és a felnőttkori tanulás más érdekelt szereplőit. 

A közeljövő eseményei:

2018. május 4. ELTE PPK szakmai nap
2018. május 7-8. VII. Országos és III. Nemzetközi Múzeumandragógiai Konferencia
2018. május 17. Szakmai nap a felnőttképzést folytató intézmények szakmai vezetői, oktatásszervezői részére
2018. május 22. 25 éves a szakképzési törvény - Korszakos változások - új irányok
2018. május 24. Az EPALE online felület használata – képzés
2018. június 7. Az EPALE online felület használata – képzés

További információ: ec.europa.eu/epale/hu 

 

Utolsó módosítás: 2018.04.23.