Felsőoktatás-módszertani jó példák: szakmai műhelyek és online kereshető módszertani ötletgyűjtemény

2018.04.23.

Nemzetköziesítés | Felsőoktatás

A Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért díjpályázatra beadott jó gyakorlatokat a Tempus Közalapítvány két fórumon is megismerhetővé teszi.

Szüksége lenne új módszertani ötletekre? Megismerne bevált jó gyakorlatokat? Szeretné motiválttá tenni diákjait? Javítana az oktatás eredményességén? Szeretne találkozni hasonló szemléletű oktatókkal? Együttműködne, tapasztalatot cserélne más intézmények szakembereivel?

2017-ben a Tempus Közalapítvány Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért díj pályázatára összesen 103 jó gyakorlat gyűlt össze. A pályázatok fókuszában a hallgatóközpontú oktatás, az innovatív oktatási módszerek álltak. A nyolc kiválósági díjjal kitüntetett pályázatot már megismerhették az érdeklődők 2017 októberében, a Campus Mundi konferencia keretében tartott díjkiosztón. A Tempus Közalapítvány célja, hogy a többi beérkezett jó gyakorlatot is elérhetővé tegye az érdeklődő szakemberek számára, valamint hogy alkalmat és lehetőséget biztosítson a tudás- és tapasztalatcserére, együttműködések kialakítására.

Műhelyek a jó gyakorlatok interaktív bemutatására, hálózatépítésre 

A Tempus Közalapítvány korábban elkezdett innovatív oktatási módszerek műhely- és képzéssorozatát folytatva tematikus szakmai összejöveteleket szervez, melyek keretében ezúttal a hasonló témájú pályázatok megvalósítói mutatják be jógyakorlataikat. A műhelybeszélgetések gyakorlati, interaktív bemutatói mellett lehetőség lesz a résztvevők közötti tapasztalatcserére és hálózatépítésre is. Májusban az oktatók módszertani továbbképzését célzó projektek beszámolóit hallhatják, júniusban pedig a tükrözött osztályterem módszerre ismerhetnek meg példákat az érdeklődők.

A műhelyek időpontjai:

2018. május 15. 13.00-18.00 – Felsőoktatásban oktatók módszertani támogatása - Program
2018. június 12. 13.00-18.00 – Tükrözött osztályterem - Program

Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 6. emelet (Brüsszel terem)

Regisztráció

Adatbázis a módszertani ötletek megismerésére

E célok érdekében a Tempus Közalapítvány létrehozta a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj adatbázist, mely rövid összefoglalást nyújt a megvalósított projektekről, oktatási módszerekről és tippeket ad a módszer más intézményekben való adaptálására is.

Az adatbázis ezen a linken elérhető.

Utolsó módosítás: 2018.05.03.