A pályázatírástól a szálláskeresésig

2018.04.23.

Hír | Felsőoktatás

Campus Mundi ösztöndíjas Világegyetemisták történetei - élmények első kézből!

"A Campus Mundi ösztöndíjról az egyik tanárunktól hallottam az egyetemen, miközben az Erasmus+ pályázatot írtam. Már akkor tudtam, hogy egyszer külföldön szeretnék tanulni, amikor még gimnáziumba jártam, és ez csak egyre erősödött bennem az egyetemi évek alatt. Különböző okok miatt az alapképzés alatt nem pályáztam meg soha egy külföldi tanulmányi ösztöndíjat sem, viszont egy egész nyáron át egy texasi lánytáborban dolgoztam. A mesterképzést már a PTE egy másik karán folytattam, ahol új lehetőségek nyíltak meg előttem. Tavaly szeptemberben, miután hazaérkeztem a második Texasban töltött nyaramról, a kari Erasmus+ koordinátor megemlítette, hogy milyen nagyszerű helyen járt Portóban, és hogy tavaszra meg is pályázhatnánk egy félévet.

A Campus Mundi ösztöndíj pályázás menete egyszerű és online történik. Az oldalon meg vannak adva a formanyomtatványok, amiket értelemszerűen ki kell tölteni, majd kinyomtatni, aláírni és feltölteni az online adatbázisba. Nem árt, ha ránéztek az értékelési lapra, hogy mire hány pontot kaphattok, és a szerint írjátok meg a motivációs levelet, hogy tényleg a legrelevánsabb információ kerüljön csak bele. Ha mindennel elkészültetek határidőn belül, már csak várnotok kell az eredményre. Ha megkaptátok - márpedig miért is ne kapnátok meg - és minden követelménynek megfeleltek, indulhat az ösztöndíj procedúra izgalmasabb része. Még a háttérképemet is átállítottam egy Portói képre, hogy jobban motiváljon a pályázatírásnál. Ezt a képet én készítettem és el nem tudom mondani, mennyire boldoggá tesz, hogy ilyen gyönyörű a város és itt lehetek." Luca Portóból

Világegyetemista blogon négy Campus Mundi ösztöndíjas hallgató: Flóra, Livi, Luca és Bianka életét követheted, Krasznojarszktól Montréalig. A bloggerek külföldön töltött időszakuk minden kalandját, sikerét, tapasztalatát megosztják az olvasókkal.

Utolsó módosítás: 2018.04.23.