Hír | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Civil szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

Az Európai Bizottság közzétette az Erasmus+ program 2020-as éves jelentését, melyből kiderült, hogy a program sikeressége a koronavírus okozta világjárvány ellenére is töretlen.

Rendezvény | Ifjúság, Önkormányzatok, Szakképzés, Civil szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

2022. január 13-15. között különleges, hibrid formában rendezik meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. A Tempus Közalapítvány – A TE UTAD! standjánál virtuálisan és személyesen is várunk minden látogatót, aki érdeklődik a nemzetközi lehetőségek iránt.

25 éves a Tempus Közalapítvány | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Civil szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

A Tempus Közalapítvány idén ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. Ezen alkalomból a kollégák sok más program mellett egy jótékonysági együttműködésben is szerepet vállalhattak: a Szülők Háza Alapítvány segítségével egy gyermekotthont festhettek ki az önkéntes kollégák.

Europass | Ifjúság, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Civil szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

Az Europass portál legújabb funkciója segít felmérni a digitális készségek szintjét.

Kiadvány | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Civil szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

Idén ünnepli 25. évfordulóját a Tempus Közalapítvány, ezért a Pályázati Pavilon 2021-es kiadásában kiemelten foglalkozunk a pályázók szolgálatában töltött negyedszázaddal.

| Civil szervezet

Globális szintű, komplex problémákra egy ifjúsági csere keretében is lehet megoldásokat keresni és adni. Ezt bizonyítja a Vidéken Jó! Alapítvány Less Food Loss című nívódíjas projektje, amely az élelmiszerpazarlás kihívásaira keresett választ. Kovács Orsolya nemzetközi projektkoordinátorral és Bozsits József elnökkel beszélgettünk.

Rendezvény | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Civil szervezet

Az önkéntesek nemzetközi napja alkalmából, december 2-án szervezték meg a Solidarity:ON című rendezvényt. A Tempus Közalapítvány online eseményén kalandvágyó fiatalok, szervezetek és csoportok mutatták be eredményeiket, mesélték el legszebb élményeiket, és osztották meg legfontosabb tapasztalataikat az önkéntességről.