Hír | Köznevelés

Hagyományosan, tavaszra tehetők a partnerségi pályázatok beadási határidői, így az ezt megelőző időszak már a partnerekkel közös tervezgetés jegyében telik. A partnerkeresés időszaka tehát ideális esetben nyár végére, őszre tehető. Ehhez szolgálnánk néhány gondolattal az alábbiakban.

Oktatás és képzés 2020 | Köznevelés

Bár a mindennapjainknak része, hogy digitális eszközöket használunk, az óvodai nevelés területén kevésbé elterjedtek az IKT-eszközök, pedig segítséget nyújthatnának a játékos tanulási folyamatban.

Pályázóink hírei | Szakképzés, Köznevelés

A szakképzésben dolgozó pedagógusoknak fejlesztett online továbbképzés mellett tudományos publikáció és kézikönyv is készült.

Pályázóink hírei | Ifjúság, Köznevelés

Július 10–11-én a Rogers Személyiségközpontú Alapítvány egy tréning során mutatta be az ArtPad – Drámával és játékkal a korai iskolaelhagyás ellen című, az Európai Unió Erasmus+ programja keretében megvalósuló projektjét. A projekt célja a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatal felnőttek formális és nemformális oktatási formák iránti elkötelezettségének növelése és ezáltal a korai iskolaelhagyás megelőzése.

Pályázóink hírei | Köznevelés

Az Ajka Városi Óvoda Katica Óvodában június 11-15. között rendezték meg az Erasmus+ K219 iskolák, óvodák stratégiai partnersége típusú pályázat Kis legendakutatók című projektjének utolsó partnertalálkozóját.

Hír | Köznevelés

KatHáz Nonprofit Kft. a diákok szociális kompetenciáját fejlesztő tréningek vezetéséhez szükséges kézikönyvet készített Erasmus+ stratégiai partnerségek projektjének keretében.

Eurodesk | Felsőoktatás, Ifjúság, Szakképzés, Köznevelés, Civil szervezet, EU

Külföldi tanulási vagy önkéntes lehetőségek érdekelnek? Részt vennél nemzetközi projektekben, eseményeken? Kíváncsi vagy, milyen Európai Uniós támogatások, pályázatok állnak nyitva előtted?

Hír | Köznevelés

A 2019. májusi európai parlamenti választásokra készülve az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák videópályázatot hirdetnek középiskolások számára.

Hír | Szakképzés, Köznevelés

Ha egy jó tündér megkérdezné, mit szeretnél kapni ahhoz, hogy a hivatásodat lelkesebben szolgálhasd, mit mondanál? – kérdezik a Kirándulj nálunk! magazin legfrissebb számának előszavában. A válaszok között az Erasmus+ programban való részvétel is szerepel.

Hír | Felsőoktatás, Felnőtt tanulás, Ifjúság, Szakképzés, Köznevelés

A brit kormány közleményben tájékoztatta az érintett intézményeket, szervezeteket és magánszemélyeket az Erasmus+ program támogatásáról a Brexit időpontját követően.