Pályázat | Felsőoktatás

Megnyílt az online pályázati felület, elérhetőek a 2024/2025-ös tanévre vonatkozó Államközi ösztöndíjak, a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj és a Collegium Hungaricum oktatói-kutatói pályázat felhívásai.

Hír | Felsőoktatás

Elkészült a PROFFORMANCE Értékelőeszköz magyar fordítása! Idén még két rendezvényen is megismerheti az nemzetközi konzorciumban fejlesztett oktatói teljesítményértékelő- és támogató rendszert.

Eurodesk | Ifjúság, Szakképzés, Felsőoktatás

November 8-án rendezték meg az Európai Bizottság támogatásával működő Euroguidance, EPALE, Eurodesk, Europass hálózatok, valamint az EKKR Nemzeti Koordinációs Pont magyarországi képviselői a szakmai műhelynapot.

Magazin | Felsőoktatás

Bár 2020-ban a külföldi hallgatók száma kisebb arányban csökkent, 2021-ben és 2022-ben - a pandémia előtti időszak tendenciájához hasonlóan - a hallgatói mobilitás újabb lendületet vett. A tízéves Stipendium Hungaricum (SH) ösztöndíjprogram meghatározóvá vált a felsőoktatatás nemzetköziesedésében, az SH-hallgatók száma a program elindulása óta folyamatosan növekszik.

Magazin | Felsőoktatás

2013. július 26-án jelent meg a kormányrendelet a Stipendium Hungaricum programról, amely 2023/24-ben ünnepli 10 éves évfordulóját. A jubileumi év során hallgatók, oktatók, kutatók, oktatási szakemberek, egyetemi vezetők, nagykövetek és politikusok mondják el, hogy számukra mit adott a program. Kinek olyan lehetőséget, amelyet otthon nem kaphatott volna meg, kinek barátságokat, kinek életre szóló élményt, szakmai kapcsolatokat, hálózatot.

Rendezvény | Sport, Ifjúság, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Köznevelés, Felsőoktatás

A Szegedi Tudományegyetem ad otthont november 8-tól 10-ig a Tempus Közalapítvány nemzetközi koordinátori találkozójának. A József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartott megnyitón részt vett Lengyel Miklós, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, prof. dr. Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese és Bodrogi Richárd, a Tempus Közalapítvány főigazgatója.

Magazin | Felsőoktatás

Az idei évtől tematikus webináriumok keretében ismerhetők meg az értékelő eszköz témái és működése. Mellettük a projekt nagykövetei szakmai eseményeken népszerűsítik a projektet. Az értékelőeszköz fejlesztése mellett többek között egy kurzusportál segíti a felsőoktatási oktatók értékelését és támogatását.

Magazin | Ifjúság, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Köznevelés, Felsőoktatás

Dr. Fazekas-Vinkovits Ágnes Saroltával, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, Fogyatékosság és Társadalmi Részvétel Intézetének munkatársával szakmai munkásságáról és az inklúziós munka fontosságáról beszélgettünk.