Hír | Felsőoktatás

A DUO Thailand Fellowship Programme 2006-ban indult és eddig több mint 300 hallgató vett benne részt. A program kölcsönös csere lehetőséget biztosít egy diákpár számára egy thaiföldi és a programban részt vevő 30 európai ország felsőoktatási intézménye között.

Europass | Felsőoktatás, Önkormányzatok, Felnőtt tanulás, Ifjúság, Szakképzés, Köznevelés, Civil szervezet, EU

Általában pozitívumként értékelik a munkáltatók, ha az álláskereső igyekszik felvenni a kapcsolatot a toborzásért felelős vezetővel. Ha azt látják, hogy valaki aktívan viszi előre a saját ügyét, akkor azt feltételezik ugyanis, hogy majdani alkalmazottként a cég érdekeit is így képviseli majd.

Facebook | Felsőoktatás, Önkormányzatok, Felnőtt tanulás, Ifjúság, Szakképzés, Köznevelés, Civil szervezet

Rendezvénye lesz, amire résztvevőket vár? Mérföldkőhöz ért, amit szívesen megosztana másokkal is? Küldje el nekünk!

Europass | Felsőoktatás, Felnőtt tanulás, Szakképzés, Köznevelés

A tanulási eredmény alapú szemléletmód európai térnyeréséről közölt átfogó nemzetközi összehasonlító kutatást az Európai Szakképzés-fejlesztési Központ (Cedefop). A dokumentumelemzés mellett esettanulmányokra és szakértői interjúkra is építő felmérés 33 ország bevonásával készült, a tíz részletesen vizsgált, gyakorlati példákon keresztül is bemutatott állam egyike pedig Magyarország volt.

Pályázat | Felsőoktatás

A mexikói Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Ügynökség (AMEXCID) ösztöndíj lehetőséget hirdet meg azon külföldi diákoknak, akik szakirányú, mesterképzést végzett doktori fokozat, kutatói vagy alap- és mester szintű mobilitási programban szeretnének részt venni a 2019-es év folyamán.

Hír | Felsőoktatás

A Miniszterelnökség megbízásából készült kisfilm az EGT Alap támogatásával megvalósult tanulási célú mobilitások és a felsőoktatási terület nemzetközi együttműködési projektjeinek eredményeit mutatja be.

Europass | Felsőoktatás, Önkormányzatok, Felnőtt tanulás, Ifjúság, Szakképzés, Köznevelés, Civil szervezet, EU

A Tempus Közalapítvány – Nemzeti Europass Központ csapatába gyakornokot keresünk 2018 szeptemberétől.

Hír | Felsőoktatás, Önkormányzatok, Felnőtt tanulás, Ifjúság, Szakképzés, Köznevelés, Civil szervezet, EU

Interaktív online térkép készült az európai kulturális örökségekről