Hír | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Civil szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

Oszd meg velünk Erasmusos élményeidet és mondd el a világnak, mit adott neked az Erasmus+!

2020.08.18.

Magazin | Ifjúság, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Felsőoktatás

Átalakul és szolgáltatások széles körével bővül a kínálat

Pályázat | Ifjúság, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Civil szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

Az oktatás, a képzés és az ifjúság területén új pályázatbenyújtási lehetőség várható. A soron kívüli lehetőséggel az Európai Unió a koronavírus kihívásaira kíván reagálni.

Partner hír | 2020.08.05.

Pályázat | Felsőoktatás

Egy éves ösztöndíjprogram Bajorország támogatásával, közép-, kelet- és délkelet-európai államok diplomásai számára.

Magazin | Felsőoktatás

A Tempus Közalapítvány azzal a céllal indította útjára az Alumni Network Hungary hálózatot, hogy felépítsen egy olyan nemzetközi közösséget, amelynek tagjaként a Magyarországon felsőoktatási tanulmányokat végzett és végző külföldi hallgatók a jövőben is kapcsolatban maradhatnak egymással és országunkkal.

Magazin | Ifjúság, Felsőoktatás

Az ELTE TÓK Társadalomtudományi Tanszéke 2016 őszén kapcsolódott be az Among Others projektbe, és indította útjára az Among Others: Intercultural learning in practice kurzust, amely az Erasmus+ program keretében több külföldi egyetemen is fut. Középpontjában az interkulturális tanulás, a nemzetközi mobilitási programok és a fiatalok jövőképének sok szempontú feltérképezésére áll.

2020.07.30.

Facebook | Ifjúság, EU, Civil szervezet, Felsőoktatás

Izgalmas cikksorozatot indított június elején a 30 éves Eurodesk, amelyben a magyarországi ifjúsági információ-szolgáltató hálózat helyi partnerirodáinak munkatársait mutatják be.

Magazin | Felsőoktatás

Dr. Kim Bogook jelenleg Államközi Ösztöndíjjal tartózkodik Magyarországon. Odahaza kutatóprofesszorként dolgozik Korea több mint 600 éves múlttal rendelkező felsőoktatási intézményében, a Sungkyunkwan Egyetemen, azon belül is a Kelet-Ázsiai Tanulmányok Akadémián. Ő az egyedüli az egyetemen, aki Közép-Kelet-Európában doktorált, és ezt a térséget is kutatja, pontosabban a magyar irodalmat. Örkény Istvántól a Tóték című mű volt az első, amit magyarul elolvasott. Ez olyan nagy hatással volt rá, hogy így nyilatkozott: „voltak, s bizonyára lesznek is még sorsfordító pillanataim, melyek közül az egyik eddig legmeghatározóbb Örkény Istvánnal való megismerkedésem volt. Erre a találkozásra azonban sajnos nem Magyarországon került sor, hanem éppen hogy Örkény volt az, aki ide vezérelt engem, s tizenkét éven át itt is tartott.”