Hír | Ifjúság, Szakképzés, Köznevelés

Közel háromszáz diák foglalta el a Felsőházi üléstermet november 24-én, hogy a Van beleszólásod! Parlamenti Ifjúsági Nap keretében képviselőket kérdezzenek az őket leginkább érdeklő kérdésekről.

Rendezvény | Ifjúság

December 14-én két online workshoppal támogatjuk a Youthpass ifjúsági projektekben való használatát. A délelőtti alkalmat azoknak ajánljuk, akik még csak ismerkednek a tanúsítvánnyal, a délutánit pedig azoknak, akik szeretnék elmélyíteni tudásukat.

Eurodesk | Ifjúság

Idén októberben az Eurodesk Time to Move kampány keretében sok ezer fiatal szerezhetett információt Európa-szerte a nemzetközi mobilitási lehetőségekről.

Eurodesk | Ifjúság, Szakképzés, Felsőoktatás

November 8-án rendezték meg az Európai Bizottság támogatásával működő Euroguidance, EPALE, Eurodesk, Europass hálózatok, valamint az EKKR Nemzeti Koordinációs Pont magyarországi képviselői a szakmai műhelynapot.

Rendezvény | Sport, Ifjúság, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Köznevelés, Felsőoktatás

A Szegedi Tudományegyetem ad otthont november 8-tól 10-ig a Tempus Közalapítvány nemzetközi koordinátori találkozójának. A József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartott megnyitón részt vett Lengyel Miklós, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, prof. dr. Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese és Bodrogi Richárd, a Tempus Közalapítvány főigazgatója.

Magazin | Ifjúság, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Köznevelés, Felsőoktatás

Dr. Fazekas-Vinkovits Ágnes Saroltával, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, Fogyatékosság és Társadalmi Részvétel Intézetének munkatársával szakmai munkásságáról és az inklúziós munka fontosságáról beszélgettünk.

Hír | Ifjúság, Köznevelés

Mire jó a mesterséges intelligencia az oktatásban? Nem volt elég az a digitális sokk, amit a Covid hozott? Ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a Modern Iskola cikkében Molnárné Dr. László Andrea, tantárgyakra lebontva a MI lehetséges használatát a pedagógiai gyakorlatban.

Hír | Sport, Ifjúság, EU, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Köznevelés, Felsőoktatás

Elindult az Európai Bizottság nyilvános konzultációja az Erasmus+ programról, melyben 2023. december 8-áig mindenki visszajelzést adhat a program működésével kapcsolatban.