Gyakori kérdések

PÉNZÜGYEK

Megoszthatók-e a képzési költségek több befizető között?

Mind az intézményi, mind pedig egyéni ügyfeleinknél gyakran előfordul, hogy több befizető között osztják meg a képzés tandíját. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a munkáltatóval való megállapodás szerint adott százalékot a küldő szervezet, a fennmaradó, kisebb hányadot pedig a képzés résztvevője téríti meg, mintegy önrészként hozzájárulva saját továbbképzéséhez. Annak jelzésére, hogy a képzési tandíjat a munkáltató és a képzési résztvevő megosztva szeretné fizetni, a jelentkezési lapon van lehetőség.

Van-e mód részletfizetésre?

Amennyiben a teljes képzési díjat magánszemélyként, önerőből fedezi, lehetősége van több részletben is befizetni azt. Ennek részleteiről érdeklődjön kollégáinknál a kepzes@tpf.hu címen.

Van-e bármilyen támogatási lehetőség?

Csoportos megrendelés esetén 10 fő fölött minden alkalommal egyedi árajánlatot adunk, a munkáltatóval/megrendelővel történő megállapodás alapján.

Érdemes figyelni a munkavállalói készségfejlesztésre fordítható pályázati kiírásokat. Egy sikeres pályázattal állami támogatásból finanszírozhatja munkatársai továbbképzését. 

Hogyan és mikor kell befizetni a képzések díját?

Az elektronikus jelentkezési lap kitöltését követően a résztvevőt e-mailben tájékoztatjuk a jelentkezésének elfogadásáról. Ebben a tájékoztató e-mailben szerepel a képzési díj befizetésének határideje (jellemzően a jelentkezéstől számított 2 hét) és a számlaszám. A Tempus Közalapítvány a vonatkozó jogszabályok alapján a végszámlát a teljesítés (azaz a képzés lezárása) után állítja ki a befizető számára.

A képzési díj mit foglal magában?

A képzés díja magában foglalja a képzés, a szervezés, a tananyag, a kapcsolódó szolgáltatások költségeit, valamint a vizsga díját is.

OKTATÁS

A képzések vizsgával zárulnak?

Az adott képzés programjától függően a képzéshez kapcsolódó számonkérés a következő formákban lehetséges: projektfeladatok teljesítése, írásbeli záróteszt, házi feladatok, prezentáció elkészítése, portfólió készítése. Ezekre a képzésekhez kapcsolódó hatósági minőségbiztosítási kötelezettségek miatt, de még inkább a képzések színvonalának és eredményességének biztosítása érdekében van szükség. A képzések elvégzésének feltételeiről az egyes képzések tájékoztató anyagában olvashat bővebben.

Milyen egyéb feltételei vannak a képzés sikeres teljesítésének és a tanúsítvány megszerzésének?

Az állami engedélyeztetési követelményeknek megfelelően ahhoz, hogy tanúsítványt adjunk, a képzések minimum 80-90%-án jelen kell lennie a résztvevőnek (a képzőintézmény és a hallgató által aláírt képzési szerződésnek megfelelően). A hatályos felnőttképzési törvény értelmében vezetjük a résztvevők jelenlétét és hiányzását is. A jelenlét elsősorban a résztvevők érdekében kötelező, a megengedett hiányzást minden esetben az adott képzési program rögzíti, ez általában az órák 10-20%-a. A részvétel az egyes képzési napokon a jelenléti ív aláírásával igazolható. Egyes képzéseink végén a résztvevők tanulmányi előrehaladását is fel kell mérnünk, és ha a résztvevő tanúsítványt kíván szerezni, vizsgát kell tennie. Ha a résztvevő a képzés sikeres teljesítésével kapcsolatos feltételeknek nem tudott teljes egészében megfelelni, a képzésen való részvételről részvételi igazolást állítunk ki.

Lehetséges-e a hosszabb képzések moduljait külön-külön is elvégezni?

Ez képzési programtól függ. Azoknál a képzéseknél igen, amelyeknek az összefoglaló leírásában jelezzük, hogy a képzési modulok önállóan is teljesíthetőek, és önmagukban is tanúsítványt adunk az elvégzésük után. Ilyenek például az EU English - európai uniós ismeretek angol nyelven képzési program egyes moduljai. A legtöbb képzésünk moduljai azonban egy képzés részét képezik, így esetükben nem megoldható a modulok tetszőleges megválasztása, miután az egyes tananyagegységek egymásra épülnek.

Előzetes tudás beszámítható-e?

Minden egyes képzés kezdetén a résztvevők igényeit és a képzési tananyagban korábban szerzett jártasságukat felmérjük egy kérdőív segítségével, és a képzés tartalmát, tematikáját az adott csoport igényeire szabjuk. Képzéseink gyakorlati jellege miatt az előzetes tudás felmérése általában nem mentesít az egyes modulok elvégzése alól.

Milyen végzettség szerezhető a képzéseinkkel?

A Tempus Közalapítvány általános és szakmai kompetenciafejlesztő felnőttképzéseket, valamint akkreditált pedagógus-továbbképzéseket szervez, melyek legtöbbjét a megfelelő hatósági eljárásban engedélyeztettük. Ezt jelzi a képzések mellett feltüntetett hivatkozási szám. Ennek megfelelően a képzés elvégzése és a képzési követelmények sikeres teljesítése esetén államilag elfogadott tanúsítványt állítunk ki az Ön számára. A tanúsítvány az általános felnőttképzések esetén azonban nem jelent szakmai végzettséget, és általában nem jogosít fel valamely munkakör betöltésére sem, de az adott kompetenciaterületen a jártasságot bizonyíthatja a munkáltató számára. A pedagógus-továbbképzések végén kiadott tanúsítványon jelzett képzési tanórák a hatályos pedagógus-továbbképzési rendelet értelmében az intézményvezető jóváhagyásával beszámíthatóak a hétévenkénti kötelező továbbképzésre fordítható tanórák számába.

Vidéki résztvevők tudnak-e kedvező áron szállást foglalni?

Igen. Miután rengeteg rendezvényünk van, gyakran felmerül az igény ügyfeleink részéről, hogy javasoljunk nekik szálláslehetőséget. A gyakori megkeresések miatt speciális megállapodásokat tudunk kötni különböző szálláshelyekkel, így Önnek kollégiumtól öt csillagos szállodáig minden árkategóriában tudunk szállást javasolni.

Csoportos megrendelés esetén azonban lehetőség van kihelyezett tanfolyam szervezésére is.

Ha megtetszett Önnek egy képzés, de épp lemaradt róla…

Amennyiben Ön akkor érdeklődik egy képzésünk iránt, amikor annak éppen nincs elérhető időpontja, felvesszük Önt az érdeklődők névsorára, és a következő jelentkezési alkalommal automatikus értesítést kap majd az új részvételi lehetőségről. Írjon nekünk a kepzes@tpf.hu címre!

Kérdése van? Kíváncsi a részletekre?

Kérdéseivel forduljon bátran munkatársunkhoz az alábbi elérhetőségeken:

kepzes{kukac}tpf.hu

06-1-237-1300

Utolsó módosítás: .