Nyelvpalánta Közösség – Ismeri már őket?

Mi az a Nyelvpalánta? A Nyelvpalánta honlapot olyan pedagógusok és szülők hozták létre, akik a Tempus Közalapítvány pedagógus továbbképzésén találkoztak 2013 tavaszán, és úgy gondolták, hogy a tanfolyam vége után is van még dolguk egymással.

Oldalukon rengeteg hasznos információ található a kisgyermekkori nyelvi nevelésről, olvashatnak beszámolókat izgalmas nyelvtanulási, pedagógiai módszerekről, szakmai kutatási eredményekről, konferenciákról, tapasztalatot cserélhetnek a személyes beszámolókon keresztül.

Kik vannak a nyelvpalánta közösségben?

Szülők és pedagógusok az ország minden pontjáról, akiknek közös jellemzőjük, hogy valamennyien a kisgyermekkori nyelvi nevelés területén tevékenykednek. A tagok között találnak például felsős nyelvtanárt, aki megkapta az iskola alsó tagozatos diákjait is, és most a korosztály életkori sajátosságaival, a hozzájuk illő módszerekkel akar jobban megismerkedni;

  • van köztük óvodapedagógus, aki jól ismeri ugyan a kisgyerekek tanulási igényeit, de most a magyar foglalkozások után angol nyelven is szeretne foglalkozásokat vezetni, így a nyelvi váltásban kér segítséget;
  • és vannak olyan szülők is, akik gyereküket otthon kétnyelvűen nevelik.

Mindannyian részben vagy egészben a kisgyermekkori nyelvi nevelésből élnek, angolos (játszó)csoportokat, foglalkozásokat vezetnek óvodában, iskolában vagy otthon, így a hazai kisgyermekkori nyelvi nevelés egy kicsit az ő történetük is. Ahogy mindazé a rengeteg pedagógusé, szülőé is, akik részt vesznek a gyermekek anyanyelvi és idegennyelvi fejlesztésében, legyen az angolon kívül is bármilyen nyelv, és mindehhez szakmai tanácsokra, ötletekre, egy bizalommal teli, nyílt térre, társakra van szükségük.

Ha tehát pedagógusként vagy szülőként

Ön is úgy érzi, hogy van köze a kisgyermekkori nyelvi neveléshez, esetleg előfordult már, hogy a környezetében falakba ütközött emiatt, vagy épp ellenkezőleg, pedagógusként már bujkálnia kell a szülők elől, annyian akarják a gyereküket Önhöz járatni, akkor a nyelvpalánta közösség Önnek szól, csatlakozzon!

Mit kell ehhez tenni?

A www.nyelvpalanta.hu honlapon minden szükséges információ megtalálható: számtalan feltöltött cikk, óravázlat, játékleírás között lehet böngészni, a Facebook-nyelvpalánta csoportban pedig értesülhet az aktuális hírekről. Ha kedvet kapott és úgy érzi, szívesen megosztaná a többiekkel ötleteit, tapasztalatait, vagy van olyan kérdése, mondanivalója a kisgyermekkori nyelvi neveléssel kapcsolatban, amelyet cikk formájában is megfogalmazna, akkor várjuk levelét az info@nyelvpalanta.hu címre.

 Kapcsolat:

www.nyelvpalanta.hu

www.facebook.com/nyelvpalanta

 

Kapcsolódó tartalom:

Kisgyermekkori angolnyelv-oktatás pedagógus továbbképzés

Utolsó módosítás: 2017.07.19.