NEMZETKÖZIESÍTÜNK!

INTÉZMÉNYI JÓ PÉLDÁK

2019 | Kézikönyvek, módszertani gyűjtemények, Campus Mundi

Napjainkban az oktatás és a felsőoktatási intézmények globális versenyképességének kérdése kiemelt figyelmet kap az Európai Unióban és Magyarországon. Az intézményi fejlesztéseket és a nemzetközi mobilitás ösztönzését folyamatosan emelkedő uniós és hazai források is biztosítják.

A felsőoktatás nemzetköziesítése volt a fő témája annak a konferenciának is, amelyet a Tempus Közalapítvány szervezett Fókuszban a minőségfejlesztés – Az oktatók szerepe a felsőoktatás nemzetköziesítésében címmel.

A Campus Mundi projekt támogatásával megvalósult rendezvény résztvevői többek között arra láthattak jó példákat, hogy milyen tényleges pozitív szerepük lehet az oktatóknak a nemzetköziesítési folyamatokban, hogyan valósul meg az itt tanuló külföldi hallgatók integrációja az egyetemeken, és hogyan hat az ittlétük a szervezeti folyamatokra és az oktatásra.

A következő oldalakon a konferenciára érkezett előadás absztraktok beküldőinek jó gyakorlatait, kezdeményezéseit, megvalósult projektjeit ismerhetik meg az olvasók. A kötetben bemutatott interjúalanyok mindannyian hozzájárulnak a hazai felsőoktatás nemzetközi versenyképességének fokozásához, ezért történeteik mások számára is inspirálóak, példaértékűek lehetnek.

LETÖLTÉS (pdf, 6,1 MB)